Tres leches σοκολάτας χωρίς μίξερ (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Συνταγή για ένα πανεύκολο, συγκλονιστικό σιροπιαστό κέικ με 3 διαφορετικά γάλατα !

Συστατικά
  • 220 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 60 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 4 μεσαία αυγά
  • 260 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 200 γρ. γιαούρτι πλήρες

Για το σιρόπι

  • 240 ml φρέσκο γάλα
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • 350 ml γάλα εβαπορέ
  • 30 γρ. κακάο ΙΟΝ

 

Δείτε το VIDEO: https://youtu.be/g068uJwRWHw

 

Μέθοδος

Εκτέλεση για το σιρόπι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Ανακατεύουμε καλά το φρέσκο γάλα με το κακάο. Μπορούμε να το βάλουμε και στην φωτιά για ένα λεπτό για να διαλυθεί εντελώς το κακάο (δεν θέλουμε να κάψει).
  2. Αφού έχει διαλυθεί το κακάο προσθέτουμε και τα άλλα 2 γάλατα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει το κέικ μας.

Εκτέλεση για το κέικ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τα αυγά με την ζάχαρη. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε το βούτυρο που πριν έχουμε λιώσει. Αμέσως μετά το γιαούρτι. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθουν.
  2. Αδειάζουμε σε ταψάκι που πριν έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με λίγο κακάο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά. Αφού το κέικ μας είναι έτοιμο του κάνουμε μικρές τρύπες σε όλη την επιφάνεια και όπως είναι καυτό το περιχύνουμε με όλο το σιρόπι μας. Αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες να τραβήξει όλο το σιρόπι.

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/tres-leches-sokolatas/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *