Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

Είναι εγγυημένα ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο για κάθε περίσταση! Αυτό το κέικ είναι τόσο νόστιμο που κανένας δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί!

Υλικά για κέικ με 2 στρώσεις μίγματος

2 ¼ φλυτζάνι τσαγιού αμύγδαλα σε νιφάδες

3/4 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι καρύδας

5 αυγά

3κ.γ. baking powder χωρίς γλουτένη

3κ.γ. βανίλια

1/2 φλυτζάνι τσαγιού λιωμένο βούτυρο

1φλυτζάνι τσαγιού γάλα της αρεσκείας σας

1/2 φλυτζάνι τσαγιού SugaVida

200γρ. σοκολάτα υψηλής ποιότητας(προτιμάται η μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης)

1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ºC στον αέρα.

Αρχικά αναμιγνύουμε τα στερεά υλικά: αμύγδαλα, αλεύρι καρύδας, baking powder, το κακάο & το SugaVida.

Προσθέτουμε τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο & το γάλα & ανακατεύουμε καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο γάλα, σε περίπτωση που το μίγμα σας είναι λίγο στεγνό.

Χωρίζουμε το μίγμα σε 2 ίσες δόσεις & το τοποθετούμε σε 2 στρογγυλές φόρμες κέικ διαμέτρου 17εκ.

Ψήνουμε για 40 λεπτά, ώστε να πάρει το μίγμα μας ένα όμορφο χρώμα.

Δε χρειάζεται να ανησυχείτε εάν ψήθηκε σωστά-είναι απόλυτα επιτυχημένο εάν στο εσωτερικό του είναι λίγο νωπό διότι αυτό θα του δώσει την επιθυμητή υφή!

Αφήστε το να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.

Υλικά Επικάλυψης

Το μίγμα επικάλυψης είναι αυτό που θα κάνει το κέικ μας πιο πλούσιο σε γεύση!

100γρ. σοκολάτα υψηλής ποιότητας(προτιμάται η μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης)

100γρ βούτυρο

2κ.σ. λάδι καρύδας

1 γεμάτη  κ.γ. SugaVida

2κ.γ. βανίλια

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε 1 μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που βράζει.

Προσθέτουμε το βούτυρο & το χυμό καρύδας & ανακατεύουμε έως ότου λιώσουν όλα.

Προσθέτουμε το SugaVida & τη βανίλια & ανακατεύουμε ώστε το μίγμα μας να ομογενοποιηθεί.

Το αφήνουμε να κρυώσει & να πήξει στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, έως ότου να μπορούμε να το αλείψουμε.

Αλείφουμε με το μίγμα επικάλυψης τα 2 κέικ, που έχουμε ήδη έτοιμα.

Στη συνέχεια, καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για περίπου 2 λεπτά σε ένα τηγάνι & τα ρίχνουμε πάνω από τα κέικ μας.

 

 

To SugaVidaείναι ένα 100% οργανικό προϊόν σε μορφή σκόνης με υπέροχη γλυκιά γεύση! Παράγεται από το νέκταρ του φοίνικα Παλμύρα κι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε όλο το φάσμα των βιταμινών Β και ιδιαίτερα σε B12.
Το SugaVida™ είναι η μόνη βιο-διαθέσιμη πηγή Βιταμίνης Β12 που βρίσκουμε στη Φύση. Περιέχει μόλις 3,1 γρ. φρουκτόζης ανά 100 γρ., σε αντίθεση με τη ζάχαρη από καρύδα, η οποία περιέχει 40 γρ. φρουκτόζης ανά 100 γρ.

Σε συνδυασμό με τον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη κάτω από 40, το  SugaVida συστήνεται και σε διαβητικούς.

 

http://www.sugavida.gr/%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BA-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%82/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *