Τάρτα σοκολάτας & φουντουκιού με γκανάζ πραλίνας & μελιού – με SUGAVIDA, από την SugaVida Greece!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τάρτα σοκολάτας & φουντουκιού με γκανάζ πραλίνας & μελιού – με SUGAVIDA από την ‪#‎Henrietta_Inman‬ …Η απόλυτη χαρά για τους φίλους της σοκολάτας! Αντί να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη πραλίνα, που συνήθως είναι γεμάτη επεξεργασμένη ζάχαρη, η Henrietta Inman μας προτείνει να φτιάξουμε τη δική μας πραλίνα, χρησιμοποιώντας βούτυρο από ξηρούς καρπούς & φυσικά γλυκαντικά.

Θα χρειαστούμε:
Για την πραλίνα
90γρ. βούτυρο φουντουκιού
90γρ. βούτυρο αμυγδάλου
20γρ. αγνό μέλι
20γρ. SugaVida
¼ κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι Ιμαλάϊων

 

 

Για την τάρτα σοκολάτας – φουντουκιού
160γρ φουντούκια
100γρ. σοκολάτα
100γρ. λάδι καρύδας
100γρ. πραλίνα (από την παραπάνω συνταγή)
3 αυγά, χωρισμένα
½ κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι Ιμαλάϊων
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
50γρ. SugaVida

 

Για την γκανάζ πραλίνας μελιού
90γρ. σοκολάτα
120γρ. πραλίνα (την υπόλοιπη από την παραπάνω συνταγή)
100μλ. γάλα φουντουκιού ή αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη
35γρ. αγνό μέλι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Οδηγίες:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170oC. Αλείφουμε μία φόρμα με στεφανάκι 23 εκ. με έλαιο καρύδας.
2. Φιάχνουμε την πραλίνα μας, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά.
3. Για να φτιάξουμε την τάρτα μας, ψήνουμε σε ένα ταψάκι, στρωμένο με λαδόκολλα, τα φουντούκια για περίπου 7 λεπτά. Κρατάμε 60γρ. Από τα φουντούκια για το γαρνίρισμα. Αφαιρούμε τυχόν φλούδες από τα φουντούκια και αλέθουμε, να γίνουν όσο πιο λεία και ομοιόμορφα γίνεται.
4. Ήπια θερμαίνουμε τη σοκολάτα σε bain-marie και προσθέτουμε το έλαιο καρύδας. Όταν έχει λιώσει το μίγμα μας, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την πραλίνα μας. Αναμιγνύουμε και προσθέτουμε τα φουντούκια, τους κρόκους των αυγών, το αλάτι και τη βανίλια.
5. Ανακατέψτε τα ασπράδια με το υπόλοιπο αλάτι έως ότου να έχουμε σταθερή μαρέγκα. Προσθέτουμε το SugaVida και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Θα πρέπει να σχηματίζονται μαλακές κορυφές με καραμελένια όψη. Πολύ απαλά προσθέτουμε τη μαρέγκα μας στο μίγμα σοκολάτας, σε περίπου τρεις δόσεις. Αναμιγνύουμε απαλά – ώστε να φαίνεται σας ελαφριά μους σοκολάτας.
6. Αδειάζουμε το περιεχόμενο στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε για 10 λεπτά. Γυρίστε το ανάποδα και ψήστε για ακόμη 5 λεπτά. Τοποθετόντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο και μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμη η βάση μας, όταν η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή. Η επιφάνεια θα πρέπει να είναι μαλακή, ενώ θα ακούγονται ‘φυσαλίδες’ να σκάνε όταν την αγγίζουμε. Την αφήνουμε να κρυώσει πριν την ξεφορμάρουμε.
7. Ετοιμάζουμε την γκανάζ μας. Αρχικά λιώνουμε τη σοκολάτα σε bain-marie. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αναμιγνύουμε με την πραλίνα μας. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα φουντουκιού με το μέλι. Όταν ζεσταθεί και έχει λιώσει το μέλι, το αδειάζουμε σταδιακά στη σοκολάτα και ανακατεύουμε διαρκώς, έως ότου να έχουμε ένα μίγμα λείο σαν γαλάκτωμα. Καλύπτουμε την επιφάνεια με χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε σε δροσερό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι το κείκ μας να κρυώσει τελείως και η γκανάζ να έχει πήξει. Ανακατεύουμε ελαφρώς την γκανάζ και την απλώνουμε με μία σπάτουλα πάνω από το κείκ. Μπορείτε να αφήσετε την γκανάζ για περισσότερη ώρα, για ακόμη καλύτερο ‘δέσιμο’. Κόβουμε τα υπόλοιπα φουντούκια στο μισό, τα απλώνουμε πάνω στην γκανάζ και σερβίρουμε.

Clean Cakes, Henrietta Inman

Παραγγέλνουμε το SugaVida εύκολα και γρήγορα στο : http://e-nutritioncode.gr/

 

https://www.facebook.com/425037604288043/photos/a.430361840422286.1073741828.425037604288043/493847330740403/?type=3&theater

Φωτογραφία του χρήστη SugaVida Greece.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *