Fineti (Chipita)
PIERCE-SUMMERCAMP2017
VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1,3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 φλιτζανιού κακάο σκόνη άγλυκο κοσκινισμένο

2 φλυτζάνια ζάχαρη

1,1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1,1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 βανιλέτες Αλσα

2 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο

1/2 φλιτζανιού ηλιέλαιο

1 φλιτζάνι γαλλικό καφέ η εσπρέσο (αν δεν σας αρέσει ο καφές απλά προσθέστε

ένα φλιτζάνι ζεστό νερό)

poke2

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς αέρα και αντιστάσεις πάνω κάτω.

Βουτυρώστε και πασπαλίστε με κακάο ένα ταψί 23 επί 33 εκατοστά.

( αν είναι δυνατόν βαθύ αντικολλητικό ταψί η πυρέξ)

Βάλτε τα πρώτα 7 (στερεά ) υλικά στο μπώλ του μίξερ.

Προσθέστε όλα τα  υπόλοιπα  και στο τέλος τον καφέ ( η το ζεστό νερό).

Βάλτε την ζύμη μέσα στο ταψάκι .(Η ζύμη είναι ρευστή).

Ψήστε για 35 με 40 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα όταν το τρυπήσετε.

Αν το κέικ σας φουσκώσει  στο κέντρο και έχει κράκς πιέστε το απλά με τις παλάμες σας

όταν κρυώσει αρκετά και θα ισιώσει.

Με ένα ξύλινο κουτάλι ανοίξτε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του κέικ.

Αφήστε το να κρυώσει.

poke4

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

1 κουτί Νουνού ζαχαρούχο γάλα (396 γρ)

1 φλιτζάνι δάκρυα σοκολάτα κουβερτούρα

Βάλτε το ζαχαρούχο σε ένα αντικολλητικό σκεύος να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.

Ρίξτε μέσα την σοκολάτα και ανακατέψτε να λιώσει .

Ρίξτε την σοκολάτα στο κέικ και απλώστε το με ένα κουτάλι για να γεμίσουν οι τρύπες..

(κρατήστε λίγη για την τελική διακόσμηση)

Βάλτε το στο ψυγείο για μια ώρα..

Φτιάξτε την σαντιγί σοκολάτας.

poke4

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1/2 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη

1/4 φλιτζανιού κακάο σκόνη άγλυκο κοσκινισμένο

1 βανιλέτα

1,1/2 φλιτζανιού δάκρυα σοκολάτας γάλακτος

poke5

Χτυπήστε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος .

Προσθέστε την άχνη ,το κακάο και την βανίλια.

Εξακολουθήστε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν μυτούλες στην κρέμα σας.

Απλώστε την σαντιγί πάνω στο κρύο κέικ .

Πασπαλίστε την επιφάνεια με τα δάκρυα σοκολάτας γάλακτος και  την γέμιση σοκολάτας

που περίσσεψε( αν έχει σφίξει ζεστάνετε την ξανά προσθέτοντας 1- 2 κουταλιές της σούπας γάλα )..

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει … 

Απολαύστε αυτό το κέικ που ξεχειλίζει παντού από σοκολάτα μαζί με άλλους

σοκολατομανείς σαν εσάς.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

https://koykoycook.gr/?p=23787

poke3

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.