VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Ένα υπέροχος κορμός με πανεύκολο σπιτικό παγωτό της στιγμής, γεμιστό με Kit Kat, καλυμένο με γκανάζ σοκολάτας. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας, ένα πανεύκολο στη παρασκευή του συνταγή (από εδώ) παγωτό που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι για την υπέροχη γεύση και υφή του και θα το σερβίρετε σε όλες τις περιστάσεις.

Μερίδες: 8

συνταγή icon Χρόνος: 25 λ + 4:30 ώρες κατάψυξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί (397 ml) ζαχαρούχο γάλα
  • 150 ml γάλα πλήρες
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 7 σοκολάτες Kit Kat (4 sticks η κάθε σοκολάτα)
  • Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
  • 150 σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και τη στρώνετε καλά με μεμβράνη στη βάση και τα τοιχώματά της φροντίζοντας να προεξέχει αρκετά πάνω από τα τοιχώματα για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
  2. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το ζαχαρούχο γάλα και το απλό γάλα και το ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε τους κρόκους αυγών σε ένα σουρωτήρι, που το κρατάτε πάνω από τη κατσαρόλα και τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι διαρκώς μέχρι να σουρώσετε καλά τους κρόκους και πέσουν όλοι μέσα στο μείγμα των 2 ειδών γάλατα.
  3. Συνεχίζετε το ανακάτεμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει μείγμα και έχετε μια πηχτή “παχιά” κρέμα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά μεταφέρετε το μείγμα παγωτού σε μεγάλο μπολ και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Σε ένα άλλο καθαρό μπολ χτυπάτε τη κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Μεταφέρετε σταδιακά τη σαντιγί στο μπολ με το μείγμα παγωτού και ανακατεύετε με σπάτουλα, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια σχετικά ρευστή κρέμα.
  5. Με μια κουτάλα ρίχνετε το 1/3 του μείγματος παγωτού στη φόρμα του κέικ και την απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση με μια σπάτουλα. Από πάνω απλώνετε σε 1 στρώση τις 3 σοκολάτες Kit Kat τη μια δίπλα στην άλλη. Αν αφήνει κενό κόψτε 1 στικ Kit Kat επιπλέον και τοποθετείστε το ανάμεσα στις 3 σοκολάτες.
  6. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με το υπόλοιπο 1/3 της κρέμας παγωτού, το ισιώνετε, από πάνω τοποθετείτε άλλες 3 σοκολάτες Kit Kat τη μια δίπλα στην άλλη, προσθέτοντας 1 στικ επιπλέον για να γεμίσετε το τυχόν κενό και τελειώνετε με στρώση του υπόλοιπου 1/3 κρέμας παγωτού.
  7. Ισιώνετε την επιφάνεια του παγωτού με μια μαρίζ, σκεπάζετε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το παγωτό σας στη κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ, μέχρι να παγώσει πολύ καλά.
  8. Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα τη βάζετε σε πύρινο ή μεταλλικό μπολ, προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος και τα λιώνετε, ανακατεύοντας συχνά, σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει φροντίζοντας να μην ακουμπά το νερό στο μπολ με τη σοκολάτα, μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε για 2-3 λ να “σταθεί”.
  9. Ξεφορμάρετε το παγωτό σας σε μεταλλική (θα μπει στη κατάψυξη) πιατέλα σερβιρίσματος και το καλύπτετε με τη λιωμένη σοκολάτα, απλώνοντάς τη με μια σπάτουλα στην επιφάνεια και τα τοιχώματα του παγωτού.
  10. Κόβετε τα υπόλοιπα 2 στικς Kit Kat σε μικρά κομματάκια τα απλώνετε στην επιφάνεια του γλυκού, πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στη λιωμένη σοκολάτα να σταθεροποιηθούν ελαφρώς.   Ξαναβάζετε το παγωτό σας στη κατάψυξη και το αφήνετε μέχρι να σκληρύνει καλά η σοκολάτα. Πριν σερβίρετε, κόβετε το κορμό σας σε κομμάτια και τον απολαμβάνετε.

Δείτε σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής εδώ

https://www.sintayes.gr/syntages/kormos-pagoto-me-kit-kat/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=f692f7a52f-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-f692f7a52f-242767229

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *