Σοκολατένια τάρτα παγωτό με ζαχαρούχο γάλα, από το sintayes.gr!
Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας με ένα απλό, εύκολο στη παρασκευή του γλύκισμα σας προτείνουμε αυτή τη συνταγή (αρχική ιδέα, προσαρμοσμένη από εδώ) για μια υπέροχη γευστικά και οπτικά σοκολατένια τάρτα παγωτό, με τραγανή μπισκοτένια βάση, πλούσια σε σοκολατένια γεύση γέμιση, γαρνιρισμένη με σαντιγί και φλούδες σοκολάτας. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο!!!
Χρόνος: 30 λ + 6 ώρες αναμονή κατάψυξης
Δυσκολία: Εύκολη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 120 γρ. βούτυρο
- Για τη γέμιση:
- 1 κ.γ. κόκκους στιγμιαίου καφέ
- 2 κ.γ. ζεστό νερό
- 1 φλ. τσαγιού (170 γρ.) σταγόνες κουβερτούρας
- 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 1 φλ. τσαγιού κρύα κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%
Εκτέλεση συνταγής
_
- Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο μούλτι, τα μπισκότα σε σκόνη. Σε ένα κατσαρόλι λιώνετε το βούτυρο, το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε και το θρυμματισμένο μπισκότο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα 23 εκ. και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματά της, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο.
- Για τη γέμιση: Λιώνετε σε μπεν μαρί τις σταγόνες σοκολάτας. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τους κόκκους καφέ και το ζεστό νερό και ανακατεύετε να διαλυθεί ο καφές. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη να “σταθεί” για 10 λ.
- Εν τω μεταξύ, σε άλλο μπολ βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 4-6 λ ή μέχρι να δημιουργηθούν πτυχές και έχετε μια πηχτή σαντιγί. Ρίχνετε τη σαντιγί μέσα στο σοκολατένιο μείγμα ζαχαρούχου και ανακατεύετε απαλά, για να μη ξεφουσκώσει, με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.
- Μεταφέρετε το μείγμα στη ταρτιέρα, πάνω από τη μπισκοτένια βάση, τη στρώνετε ομοιόμορφα και ισιώνετε την επιφάνειά της. Σκεπάζετε τη ταρτιέρα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στη κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει.
- Δέκα λεπτά πριν σερβίρετε βγάζετε τη τάρτα παγωτό από τη κατάψυξη. Τη γαρνίρετε με σαντιγί και φλούδες σοκολάτας, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatenia-tarta-pagoto-zacharoucho-gala/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τούρτα παγωτό με χρωματιστές στρώσεις στο λεπτό από την Αργυρώ!
Τούρτα παγωτό Black Forest, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!
Λαχταριστή τούρτα παγωτό με δημητριακά και πραλίνα φουντουκιού μόνο με 4 υλικά (VIDEO), από την Ειρή...
Τούρτα παγωτό με κεράσια και σοκολάτα, από την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!
Τούρτα παγωτό καραμέλα με μπισκότα - Caramel Cream and Cookie Ice Cream Cake, by Akis and akispetret...
Παγωτό σοκολάτας μπόμπα με ινδοκάρυδο και σος σοκολάτας, από το sintayes.gr!
Αφήστε μια απάντηση