Τούρτα παγωτό Black Forest, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Μια ακόμη εξαιρετική συνταγή από τον αγαπημένο μας Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο!

ΧΡΟΝΟΣ: 50΄

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3

ΥΛΙΚΑ

1 ½ φλ. μπισκότα, λιωμένα

1/3 φλ. βούτυρο, λιωμένο

3 κ.σ. ζάχαρη

2 φλ. παγωτό βανίλια

150 γρ. κρέμα τυριού, μαλακωμένη

1 φλ ζάχαρη άχνη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

226 γρ. σαντιγύ (κατά προτίμηση, κρέμα γλυκού έτοιμη)

590 γρ. κεράσι με το ζουμί του, σε βάζο, παγωμένο

μαύρα κεράσια και μούρα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Πιέζουμε τη βάση σε μια πιατέλα για γλυκό (22εκ) και ψήνουμε στους 175°C για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και το παγώνουμε.
2 Σε ένα παγωμένο μπολ, βάζουμε το παγωτό και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μαλακώσει. Απλώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου. Βάζουμε στην κατάψυξη, αφού καλύψουμε με διάφανη μεμβράνη για 4 ώρες.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε.
4 Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και απλώνουμε πάνω από το παγωτό. Με ένα κουτάλι, σχηματίζουμε γύρω-γύρω από το σκεύος τοιχώματα, ώστε μετά να βάλουμε το κεράσι.
5 Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Στρώνουμε το κεράσι με το ζουμί του και γαρνίρουμε με μούρα και μαύρα κεράσια (προαιρετικά)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *