Τούρτα παγωτό Black Forest, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!







ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Πιέζουμε τη βάση σε μια πιατέλα για γλυκό (22εκ) και ψήνουμε στους 175°C για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και το παγώνουμε.
2 Σε ένα παγωμένο μπολ, βάζουμε το παγωτό και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μαλακώσει. Απλώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου. Βάζουμε στην κατάψυξη, αφού καλύψουμε με διάφανη μεμβράνη για 4 ώρες.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε.
4 Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και απλώνουμε πάνω από το παγωτό. Με ένα κουτάλι, σχηματίζουμε γύρω-γύρω από το σκεύος τοιχώματα, ώστε μετά να βάλουμε το κεράσι.
5 Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Στρώνουμε το κεράσι με το ζουμί του και γαρνίρουμε με μούρα και μαύρα κεράσια (προαιρετικά)
2 Σε ένα παγωμένο μπολ, βάζουμε το παγωτό και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μαλακώσει. Απλώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου. Βάζουμε στην κατάψυξη, αφού καλύψουμε με διάφανη μεμβράνη για 4 ώρες.
3 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε.
4 Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και απλώνουμε πάνω από το παγωτό. Με ένα κουτάλι, σχηματίζουμε γύρω-γύρω από το σκεύος τοιχώματα, ώστε μετά να βάλουμε το κεράσι.
5 Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Στρώνουμε το κεράσι με το ζουμί του και γαρνίρουμε με μούρα και μαύρα κεράσια (προαιρετικά)











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Με χαμηλούς υδατάνθρακες και Χωρίς Γλουτένη: Τρίχρωμη τούρτα παγωτό, από την Sukrin και τη LifeTree!
Παγωμένος κορμός σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού από το Cookoo.gr!
4 πρωινά βρώμης με γεύσεις αγαπημένων γλυκών, από την Μαίρη Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!
Τούρτα παγωτό με χρωματιστές στρώσεις στο λεπτό από την Αργυρώ!
Αρμενοβίλ, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Εύκολο παγωτό αρμενοβίλ με 5 μόνο υλικά, χωρίς γλουτένη, από την Βίκη Βογιατζή και το vivoglutenfree...
Αφήστε μια απάντηση