Για τους λάτρεις της καρύδας: Υπέροχη, πανεύκολη τούρτα-παγωτό καρύδα με μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από το sokolatomania.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εύκολη, δροσερή, ελαφριά με την μοναδική γεύση και το άρωμα της εξωτικής καρύδας!

Φτιάξτε την και απολαύστε μια ξεχωριστή τούρτα παγωτό!

 

 

Υλικά για την βάση

 

300 γρ.   Φρουτογεμιστά  καρύδας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ  (1 και 1/2  πακέτο)

70 gr. μπισκότα DIGESTIVE ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

150 gr. λιωμένο βούτυρο

50 gr. τριμμένη καρύδα

 

Εκτέλεση για την βάση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με την καρύδα και το λιωμένο βούτυρο.

Στρώνουμε το  μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι  (διαμέτρου 27 εκατοστών) και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

 

Υλικά για το παγωτό

 

1 Φυτική κρέμα γάλακτος Torre  (500 ml)

1 ζαχαρούχο γάλα (397 gr)

500 ml γάλα εβαπορέ light  κρύο,    η  500  ml  φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά   (για πιο ανάλαφρη υφή  συγκριτικά με το εβαπορέ) η και μισό-μισό

110 gr. τριμένη καρύδα

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση για το παγωτό

Χτυπάμε στο mixer  στην μεγάλη ταχύτητα την φυτική κρέμα μέχρι να γίνει  αφράτη σαντιγί.

Σταματάμε το mixer.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο και το εβαπορέ  η το φρέσκο γάλα  και  ξαναρχίζουμε να χτυπάμε αυξάνοντας σταδιακά τη ταχύτητα και μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα.

Τέλος προσθέτουμε την καρύδα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Προαιρετικά προσθέτουμε λίγα  φρουτογεμιστά καρύδας  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, σπασμένα σε χοντρά κομμάτια.

Αδειάζουμε το μίγμα   στη φόρμα μας, πάνω στη μπισκοτένια βάση και βάζουμε στην κατάψυξη.

Λογικά το μίγμα θα σας φανεί πολύ , συνεπώς  μπορείτε να βάλετε όσο σας περισσέψει σε ένα μπολ και να το παγώσετε. Ετσι  φτιάχνετε ταυτόχρονα  και λίγο εξαιρετικό παγωτό καρύδα!

Προαιρετικά, αφου μισοπαγώσει η τούρτα, μπορούμε  να πασπαλίσουμε  πάνω λίγη τριμμένη καρύδα.

 

Υλικά για το γλάσο

 

300 gr.  λευκή  κουβερτούρα

110 gr.   γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

30 gr. τριμμένη καρύδα

 

Εκτέλεση για το γλάσο

 

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και μόλις ζεσταθεί αρκετά, το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια.

Αφού λιώσει καλά και γίνει ένα μίγμα με το γάλα, προσθέτουμε σιγά, σιγά τον χυμό λεμονιού και την καρύδα.

Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα και περιχύνουμε την τούρτα μας.

Τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη.

Αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι και σερβίρουμε!

Απλά υπέροχη!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *