Keto Cupcakes καρύδας/λεμονιού με βουτυρόκρεμα ψημένης καρύδας/λεμονιού, από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketokitchenninja.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

…εντάξει, έχουν και καραμελωμένα λεμόνια, αλλά πόσα να βάλω στο όνομα της συνταγής;;

Η συνταγή για αυτά θα μπεί στο τέλος!

Είναι αφράτα, σούπερ καρυδένια με λίγο λεμόνι για σπιρτάδα!

Στο βίντεο είναι ήδη ψημένα 5 μέρες και βλέπετε πόσο αφράτα είναι.

Την διαφορά στη γεύση κάνει το ότι το ινδοκάρυδο είναι ψημένο.

Μου αρέσει πολύ να ψήνω το ινδοκάρυδο στις συνταγές γιατί αναδεικνύει τις γεύσεις της. Γλυκαίνει, έχει εντονότερη γεύση καρύδας και βγάζει νότες βανίλιας.

Η βουτυρόκρεμα ταιριάζει τέλεια και ναι, δεν εχει τυρί, γιατί δεν βάζω πουθενά, 666.

Γίνεται και με λάδι καρύδας, απλά πρέπει να δείτε την ποσότητα υγρου, θέλει άλλες ποσότητες, δείτε την υφή.

To βούτυρο σε συνταγές, μπορεί να αντικατασταθεί με λαδι καρυδας και ενα υγρό. Οι ποσότητες είναι 100γρ βούτυρο ισούτε με 80 γρ λάδι καρύδας και 20 γρ υγρού που υπάρχει στην συνταγή στην οποία γίνεται η αντικατάσταση.

θα το γράψω στα υλικά.

Ταιριάζει και στην σοκολατόπιτα, αυτή η βουτυρόκρεμα, άν την κάνετε σε cupcakes.

Επίσης η μους σοκολάτας με κρέμα καρύδας κάνει αντί για βουτυρόκρεμα.

Course cake, cupcake, Dessert, Snack
Cuisine American
Prep Time 30 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 55 minutes
Servings 16 cupcakes

Ingredients

Cupcakes

  • 150 γρ ινδοκάρυδο ψημένο μέχρι να ροδίσει  10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου φτάνουν, ψήστε και το ινδοκάρυδο και για την βουτυρόκρεμα, αν την κάνετε και αυτήν
  • 180 γρ κρόκοι αυγών
  • 200 γρ ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα
  • 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή 120 γρ λάδι καρύδας σε θερμοκρασια δωματίου και 30 γρ νερό ή κρέμα καρύδας
  • 80 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα
  • 80 γρ αλεύρι αμυγδάλου ή 50 γρ αλεύρι καρύδας, εγώ στις φωτό έβαλα αμύγδαλο
  • 1/2 στικ φυσική βανίλια ή εκχύλισμα βανίλιας υπάρχει συνταγή στο μπλόγκ , θα την βάλω πιο κάτω
  • 20 γρ ξύσμα λεμόνι
  • 2 γρ αλάτι
  • 250 γρ κρέμα καρύδας
  • 30 γρ χυμό λεμόνι

   

Βουτυρόκρεμα καρύδας με λεμόνι

  • 200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή 160 γρ λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ ινδοκάρυδο ψημένο μέχρι να ροδίσει 
  • λίγη βανίλια
  • 2 γρ αλάτι
  • 5 γρ ξύσμα λεμόνι
  • ΄30 γρ χυμό λεμόνι ή κρέμα καρύδας

Αν βάλετε λάδι καρύδας μπορεί να θέλει λίγο πιο πολύ υγρό

Instructions

Προθέρμανση του φούρνου στους 180 βαυμούς Κελσίου, αέρα. Ψήσιμο 25 λεπτά! Βγάζει 16 cupcakes.

  1. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, με ένα χτυπητήρι για να είναι σταθερή η μαρέγκα.

    Δεν κόβονται οι ίνες της πρωτεΐνης όταν χτυπάς προς μόνο μία κατεύθυνση, και αντίυετα, μακραίνουν οι ίνες της, κάνοντας την πιο σταθερή.

    Δεν έχει baking powder η συνταγή, άρα η μαρέγκα θα τα κάνει να φουσκώσουν.

  2. Χτυπάτε τους κρόκους με το βούτυρο και το γλυκαντικό με το μίξερ. Προσθέτετε και τα άλλα υλικά της συνταγής.

  3. Προσθέτετε και την μαρέγκα.

    Πρώτα την μισή, να αφρατέψει το μείγμα, και μέτα με απαλες κινήσεις, να μην χάσει τον όγκο της, προσθέτετε και την υπόλοιπη.

  4. Έτσι είναι μετά η ζύμη.

  5. Χωρίστε την ζύμη στα φορμάκια.

  6. Ψήστε τα για 25 λεπτά.

  7. Καθώς ψήνονται, ετοιμάστε την βουτυρόκρεμα.

  8. Βάλτε όλα τα υλικά σε΄ ένα μούλτι. Άν η ποσότητα είναι μεγάλη, αλέστε το ινδοκάρυδο και χτυπήστε όλα τα υλικά με ένα μίξερ.

  9. Βάλτε την βουτυρόκρεμα σε ένα κορνέ και περιμένετε τα cupcakes να κρυώσουν. Προσθέστε την στα cupcakes.

  10. Αν βάλετε όση έχει στη φωτό, θα χρειαστεί διπλή ποσότητα.

  11. Διατηρούνται στο ψυγείο άνετα μια εβδομάδα, απλά βγάλτε τα καμία ώρα πριν τα φάτε γιατί λόγω λίπους, είναι πολύ σκληρα κατευθείαν από το ψυγείο.

  12. Η βουτυρόκρεμα δεν χρειαζεται ψυγείο. Αν την βάλετε , πρέπει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να χρησιμοποιηθεί.

Recipe Video

Notes

Η συνταγή για  την μους που μπορεί να μπεί αντί για βουτυρόκρεμα είναι εδώ!

Η συνταγή για το εκχύλισμα βανίλιας ειναι εδώ!

Η συνταγή για τα καραμελωμένα λεμόνια είναι εδώ!

Μάκρος και για όλα τα cupcakes με αλεύρι αμυγδάλου: 3698 θερμίδες, πρωτεΐνη 82 γρ, λίπος 354 γρ, ίνες 38 γρ, νετ υδατάνθρακες 26 γρ.

Μάκρος και για όλη την βουτυρόκρεμα: 2097 θερμίδες, πρωτεΐνη 7 γρ, λίπος 226 γρ, ίνες 14 γρ, νετ υδατάνθρακες 9 γρ.

https://www.ketokitchenninja.com/coconut-cupcakes-coconutbuttercream-greek/?fb

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *