Κέικ με αλεύρι αμυγδάλου, λάδι καρύδας και υπέροχη γεύση λεμονιού.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
- Μπολ
- Τσέρκι 20×22 εκ.
ΥΛΙΚΑ
- 125 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 110 γρ. άοσμο λάδι καρύδας (μαλακό) (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 125 γρ. άχνη ζάχαρη
- 3 αυγά
- 50 ml χυμός λεμονιού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
Πασπάλισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι καρύδας με την άχνη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι αμύγδαλου και τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν στο μίγμα. Θα πρέπει να έχουμε μία σφιχτή ζύμη.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα τσέρκι 20-22 εκ. και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Ψήνουμε τη λεμονόπιτα στον φούρνο, στον αέρα, στους 170 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου.
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση