Μαρμελάδα Λεμόνι, από την αγαπημένη Μika Kitrina και το ketokitchenninja.com!

Είναι η τέλεια μαρμελάδα για όσους έχουν έρωτα με το λεμόνι.

Εγώ, είμαι μία από αυτούς πάντως.

Είναι ξινούλα, τόσο όσο χρειάζεται.

Είναι πολύ λεμονάτη, με τέλεια μάκρος λόγω ζελατίνης και νερού.

Βέβαια δεν είναι κέτο από μόνη της, φάτε με ΠΟΛΎ βούτυρο.

…άλλο που δεν θέλατε κιόλας 😛

Μην την αφήσετε εκτος ψυγείου, θα γίνει σούπα λεμόνι!

Φάτε λιγη και για μένα…

Course Breakfast, Brunch
Cuisine Greek
Prep Time 40 minutes
Total Time 40 minutes
   

Ingredients

  • 150 γρ λεμόνι όλο το φρούτο , όχι μόνο το χυμό, όπως είναι στη φωτο γραφία
  • 15 γρ φλούδα λεμονιού κομμένη όπως είναι στη φωτο γραφία
  • 100 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα , γιαυτό και στην φωτογραφία είναι τόσο σκούρη
  • 300 γρ νερό
  • γρ ζελατίνη

Εναλλακτικά, κόψτε 165 γρ λεμόνι σε πολύ ψιλές φέτες, έχει πιο πολύ γεύση νεράτζι έτσι με την άσπρη ψίχα που πικρίζει.

Instructions

  1. Μουλιάστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό , αν ειναι φύλλα.

  2. Βράζετε την φλούδα με το νερό και το γλυκαντικό ίσα μια βράση και το αφήνετε δέκα λεπτά να τραβήξει.

  3. Προσθέτετε το λεμόνι που είναι ψιλοκομμένο, και τη ζελατινη που έχετε μουλιάσει σε λίγο νερό, και βράζετε ξανά.

  4. Άν έχετε ζελατίνη σε σκόνη, απλά προσθέστε την τώρα.

  5. Αν τα κομμάτια του λεμονιού είναι μεγάλα μπορείτε να τα λιώσετε λίγο με ένα ραβδομπλέντερ.

  6. Άν κόψετε το λεμόνι σε φέτες , βάλτε το στην αρχή όλο απλά.

  7. Είναι πολυ νερουλή πριν μπει ψυγείο.

    Ανακατέψτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να σπάσει η ζελατίνη και να μην γίνει μία μάζα.

  8. Φάτε με πολύ βούτυρο και κετόψωμο.

Notes

Από μάκρος όλη η δόση είναι 570 γρ έχει 102 θερμίδες,  10.5γρ νετ θδατάνθρακες, 5 γρ ίνες και 10γρ πρωτεΐνη. Τρώμε με λιπαρά.

https://www.ketokitchenninja.com/lemon-marmelade-greek/?fb


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *