Κετογονική Διατροφή : Red Velvet Luv Cupcakes, από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketokitchenninja.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Όμορφα, μικρά, κατακόκκινα με έξτρα αγαπίτσα και frosting!

Prep Time: 15 minutes

Cook Time20 minutes

Total Time: 35 minutes

Servings:  15 servings

Ingredients

Cupcakes

  • 70 γρ κρέμα γάλακτος
  • 45 γρ ξίδι
  • γρ σόδα μαγειρικής
  • 200 γρ αλεύρι αμυγδάλου
  • 35 γρ αλεύρι καρύδας
  • 200 γρ αυγά
  • 150 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 165 γρ στέβια-ερυθριτόλη Sukrin Gold έβαλα
  • 10 γρ κακάο
  • 3 γρ αλάτι
  • 1/2 στίκ βανίλια
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής Αν είναι σε πάστα δεν χρειάζεται να προσθέσετε κάτι άλλο, αν είναι υγρο χρώμα θέλει για κάθε 30 ml χρώμα, άλλα 3 γρ αλεύρι καρύδας. Θέλει αρκετό ηια να γίνει κόκκινο.

Frosting, version χωρίς τυρί

  • 175 γρ βούτυρο
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος
  • 30 γρ κρόκοι
  • 65 γρ στέβια-ερυθριτόλη Sukrin Gold έβαλα
  • 1/2 στίκ βανίλια
  • αλάτι στις άκρες των δαχτύλων
  • 5 γρ ζελατίνη
  • 20 γρ φυτική γλυκερίνη για καλύτερη υφή

Cream cheese frosting, κλασσικό για red velvet

  • 375 γρ τυρί κρέμα αν βάλετε μασκαρπόνε, προσθέστε και λίγο αλάτι στις άκρες των δαχτύλων
  • 90 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ στέβια-ερυθριτόλη σε άχνη
  • 1/2 στίκ βανίλια
  • λίγη κρέμα γάλακτος μπορεί να χρειαστεί αν η υφή δεν είναι όπως την θέλετε

Instructions

Cupcakes

  1. Προθέρμανση φούρνου στους 170 βαθμούς Κελσίου, αέρα. Ψήσιμο, αν χωριστεί η ζύμη σε 15 cupcakes, 20 λεπτά.

    Προσθέτετε 35 γρ από το ξίδι και 2γρ απο την σόδα μαγειρικής, στην κρέμα γάλακτος.

    Πήζει και αφρίζει.

    Αυτό το κάνω γιατί κανονικά θέλει creme fraiche/sour cream, αλλά με αυτόν τον τρόπο, το εφέ είναι το ίδιο με πιο προσβάσιμα υλικά.

  2. Βάζετε όλα τα ξηρά υλικά σε ενα μπόλ.

  3. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και το μείγμα με την κρέμα γάλακτος.

    Αφού ενωθούν όλα τα υλικά, βάζετε τα τελευταία 2 γρ σόδα μαγειρικής και τα 10 γρ ξίδι πάνω σε αυτήν, να αφρίσει και να ενεργοποιηθεί.

  4. Στο τέλος προσθέτετε το χρώμα.

  5. Χωρίζετε τη ζύμη σε 15 cupcakes…

  6. …και ψήνετε.

Frosting, version χωρίς τυρί

  1. Επειδή δεν μπαίνει τυρί στο σπίτι μου, αυτή η κρέμα τρώγεται και σαν κρέμα σε μπόλ, γίνεται και παγωτό χωρίς μηχανή και κάνει, όπως εδώ, frosting για τούρτες και cupcakes.

  2. Βάζετε ολα τα ύλικα εκτός από τούς κρόκους, σε ένα κατσαρολάκι.

    Βάζετε και την ζελατίνη , αν ειναι σε σκόνη.

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

    Αν η ζελατίνη είναι σε φύλλα, την μουλιάζετε σε κρύο νερο πρώτα και την προσθέτετε μετα.

    Μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε τους κρόκους ανακατεύντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει να βράζει και να δέσει ελαφρά.

    Με προσοχή όμως να μην γίνουν ομελέτα οι κρόκοι και κόψει.

  3. Την βάζετε στο ψυγείο μέχρι να δέσει.

    Αφήστε την λίγο να έρθει πιο κοντά σε θερμοκρασία δωματίου, για να βγαίνει με κορνέ.

Cream cheese frosting, κλασσικό για red velvet

  1. Χτυπήστε όλα τα υλικά με το μίξερ, εκτός απο την κρέμα γάλακτος, που θα βάλετε όση χρειαστεί για να φτάσει στην υφή που θέλετε.

Συναρμολόγηση

  1. Σε κρύα cupcakes βάζετε το frosting της αρεσκείας σας και είστε έτοιμοι!

  2. Αποξήρανα φράουλες ..

  3. …και raspberries, στους 100 βαθμούς Κελσίου αέρα, μεχρι να γίνουν όπως πρέπει.

Notes

Την πρώτη μέρα ειναι πολύ ωραία αλλά την δεύτερη έχουν δέσει τα υλικά και η υφή του κέικ είναι υπέροχη!

 

https://www.ketokitchenninja.com/red-velvet-luv-cupcakes/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *