Keto Bounty, από την αγαπημένη Κωνσταντίνα και το dietonian.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Αξίζει πραγματικα να τα δοκιμάσετε, εγώ τα κανονικά bounty δεν τα τρώω, αυτά όμως τα τρώω 2-2, όποτε τα φτιάχνω. Είναι κέτο, οπότε αν κάνετε συμβατική διατροφή, θέλουν μέτρο. Είναι όμως χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς αυγά, οπότε είναι νηστίσιμα και κάνουν και για vegan! Η συνταγή είναι από το αρχείο του mybigfatketolife.

Αν σας αρέσουν τα Bounty, μη ψάχνετε άλλο. Φτιάξτε αυτά και δεν τα ξαναζητήσετε! Εγγυημένα πως θα αρέσουν σε όλους και πολύ εύκολα, είναι ιδανικά για όταν θέλετε κάτι γλυκό. Θα χρειαστείτε:

Υλικά (για 14 κομμάτια)

Ένα κουτί κρεμώδη καρύδα (200 γρ) biona ή amaizin από καταστήματα με βιολογικά (ή από τον Θανόπουλο στην Κηφισιά και Νέα Ερυθραία)

85 γρ γάλα καρύδας από κονσέρβα

40 γρ τριμμένη καρύδα (ινδοκάρυδο)

Ελάχιστο αλάτι

Στέβια (προαιρετικά, εγώ δεν έβαλα)

Βανίλια (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη

65 γρ σοκολάτα τουλάχιστον 70% κακάο (εγώ έβαλα 100%)

15 γρ βούτυρο κακάο από τα βιολογικά

Στέβια (όσο πιο χαμηλής περιεκτικότητας σε κακάο σοκολάτα χρησιμοποιήσετε, τόσο λιγότερη χρειάζεστε)

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ketobounty.png

Εκτέλεση:

Για την γέμιση: Χτυπάτε όλα τα υλικά καλά σε ένα μούλτι μέχρι να ενωθούν. Βάζετε σε παγοθήκες και μετά στην κατάψυξη. Αφήνετε τουλάχιστον 2 ώρες – πρέπει να παγώσουν καλά για να μπορείτε να τα ξεφορμάρετε, αλλιώς δεν θα βγαίνουν εύκολα και θα ταλαιπωρηθείτε.

Για την επικάλυψη: Λιώνετε σε χαμηλή φωτιά (ή σε μπέν μαρί) την σοκολάτα με το βούτυρο κακάο συν την στέβια. Αφήνετε να κρυώσει.

Όταν η γέμιση είναι έτοιμη, βουτάτε ένα ένα “καρυδάκι” μέσα στην σοκολάτα και φροντίζετε να καλυφθεί παντού. Τα αφήνετε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν λίγο και ύστερα τα βάζετε στο ψυγείο για να παγώσουν καλά. Διατηρούνται είτε στο ψυγείο είτε στην κατάψυξη και καλό είναι να περιμένετε μερικά λεπτά αφού τα βγάλετε από την κατάψυξη για να τα καταναλώσετε!

Διατροφικές πληροφορίες:

Φτιάχνει 14 κομμάτια, αν χρησιμοποιήσετε τις κλασσικές παγοθήκες που πουλάνε στα σούπερ μάρκετ. Κάθε σοκολατάκι έχει 169 θερμίδες, με 4 γρ συνολικού υδατάνθρακα (και 3 γρ φυτικών ινών, άρα 1 γρ καθαρού υδατάνθρακα, 10%), 16 γρ λίπους (85%) και 2 γρ πρωτεΐνης (5%).

Περισσότερες συνταγές για σοκολατάκια θα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.

 

https://www.dietonian.gr/ketobounty/?fb

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *