Keto Savoiardi, από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketokitchenninja.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτά τα απλά μπισκοτάκια γίνονται με βάση ένα πολύ ευαίσθητο κέικ σε στυλ παντεσπάνι που είναι ξηρό.

Είναι αεράτα, ντελικάτα, ελαφρά και εύθρυπτα αν τα πετύχεις!

Αγοραστά δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, όμως αν τα φτιάξεις μόνος σου, καταλαβαίνεις ότι είναι τέλεια στην απλότητα τους.

Είναι γνωστά ως Ladyfingers, Boudoir biscuits, sponge biscuits, sponge fingers, Naples biscuits, Savoy biscuits (aka Savoiardi) και biscuits a la cuillère.
Έχουν περίπου σχήμα μεγάλου δακτύλου και γιαυτό ονομάζονται γυναικεία δάχτυλα, Ladyfingers, λόγω του σχήματός τους.

Η συνταγή, η οποία έχει αλλάξει ελάχιστα σε εννιακόσια χρόνια, χρονολογείται από τον Οίκο της Σαβοΐας στον ενδέκατο αιώνα στη Γαλλία και φαίνεται ότι μεταφέρθηκε σε όλη την Ευρώπη από τους γάμους των απογόνων της Bertha της Σαβοΐας (1051-1081) με τους βασιλείς της Ευρώπης.

Ήταν προίκα το μπισκότο! Δύσκολη η βασιλική ζωή, ας φάω ένα μπισκοτάκι.

Φαίνεται ότι δημιουργός ήταν ο σεφ της αυλής του Amedeo VI!

Στα τέλη του 15ου αιώνα  τα έφτιαξαν για να σηματοδοτήσουν την επίσκεψη του βασιλιά της Γαλλίας γιαυτό και μετά από αυτό, έχουν ένα στάτους στην ζαχαροπλαστική: Savoiardi, τα μπισκότα με βασιλική προέλευση. Oh la la! Έχω αρχίσει να πιστεύω οτι δεν ήξεραν να φτιάχνουν άλλα…

Αυτά εδώ με ταλαιπώρησαν, το παραδέχομαι. Είναι πολύ γνωστά και κλασσικά στη συμβατική διατροφή και πρέπει να κρατάνε σε παρασκευές, να μην λιώνουν. Δεν θέλω να είναι απλά καλά για κέτο savoiardi, θέλω να είναι καλά για savoiardi.

Τα άλευρα μας είναι όλα διαφορετικά μεταξύ τους και η ισορροπία της χημείας στη συνταγή, εύθραστη.

Διάλεξα να δοκιμάσω  μιξ 1 και αλεύρι από ίνες μπαμπού γιατί στο εξωτερικό βρίσκουμε δύσκολα μιξ 1.

Είναι ωραία και τα δύο, αν μπορείτε όμως, κάντε τα με μιξ 1 γιατί το αλεύρι από ίνες μπαμπού θέλει και xanthan gum που είναι λίγα γραμμάρια και εδώ έχει μεγάλη σημασία να μην παραπέσει.

Έχω βάλει και λίγο ξύσμα λεμόνι και βανίλια πιο πολύ γιατί  η μύτη μου έχει θέμα με τα άλευρα αυτά και έτσι είναι νόστιμα και σκέτα!

Επίσης έβαλα και baking powder για σιγουριά, να μην σας αποτύχουν.

Ετοιμάστε το μίξερ, έχει δουλειά! Χρειάζεστε και μία σακούλα για κορνέ.

—Η επόμενη συνταγή, είναι τιραμισού!

Δείτε το βίντεο και για την μαρέγκα στο τέλος της συνταγης και τα μπισκότα στο άλλο βίντεο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Τα σελέμπριτι μπισκότα αυτά, κάνουν για πολλές παρασκευές, όπως Charlotte -αγαπώ αυτή με φράουλες – Charlotte aux Fraises, ή triffle, που γίνονται και κέτο.

Δεν χαλάνε, απλά θα ξεραθούν που το θέμε κιόλας, να ρουφήξουν τα υγρά της κάθε συνταγής!

Όπως βλέπετε στα υλικά, δεν έχουν λίπος, κέτο από μόνα τους ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Enjoy!

 Print Recipe

To βασιλικό μπισκότο του μεσαίωνα, στην σημερινή καθημερινότητα..

Course cake, cookies, Dessert
Cuisine French
Prep Time 45 minutes
Cook Time 22 minutes
Total Time 1 hour 7 minutes
Servings 34 μπισκότα

Ingredients

  • 200 γρ ασπράδι αυγού
  • 30 γρ ξίδι
  • 6 γρ αλάτι 
  • 40 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 σε άχνη
  • 40 γρ κρόκοι
  • 50 γρ μιξ 1 ή 45 γρ αλεύρι από ίνες μπαμπού και 5 γρ xanthan
  • 16 γρ baking powder
  • 15 γρ ξύσμα λεμόνι
  • 1/2 στικ βανίλια

Έξτρα γλυκαντικό για πασπάλισμα πρίν το ψήσιμο, 20 – 30 γρ περίπου.

Instructions

ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΡΕΓΚΑ-Ο ΣΤΑΡ ΤΟΥ SAVOIARDI

  1. Το ξέρω ότι ίσως βαριέστε να το διαβάσετε, αλλά αν θελετε να πετύχουν τα μπισκότα, πρέπει να καταλάβετε την μαρέγκα. Η μαρέγκα είναι το πιο βασικό να πετύχει σε αυτή τη συνταγή.

    Για να γίνει αυτό πρέπει το ασπράδι να είναι κρύο και από αυγό ημέρας, αλλιώς όσο πιο φρέσκο γίνεται, και κρύο.

    Αυτό παίρνει περισσότερο χρόνο λόγω της χημικής σύστασης της φρέσκιας πρωτεΐνης στο ασπράδι που οι ίνες πρωτεΐνης είναι πιο δεμένες όταν είναι φρέσκο – το βλέπετε, μοιάζει με ζελέ, και είναι όξινο, σε αντίθεση με το λιγότερο φρέσκο που είναι πιο χαλαρές οι ίνες και είναι πιο αλκαλικό από τη νέα δομή του λόγω “ηλικίας”.

    Δεν πειράζει λοιπόν αν δεν είναι αυγό ημέρας, το βοηθάμε με την προσθήκη ξιδιού για να έχει τις ιδιότητες του φρέσκου. Και, προφανώς, να μην έχει ούτε ίχνος κρόκου. Χωρίστε τα αυγά ένα-ένα σε ξεχωριστό σκεύος και μετά προσθέστε το στα υπόλοιπα ασπράδια.

    Το μπόλ σας πρέπει να μην έχει ίχνος λιπαρότητας, αν θέλετε σίγουρη επιτυχία διαλέξτε ένα γυάλινο.

    Το πρώτο πραγμα που θα κάνετε, είναι να προσθέσετε το ξίδι και το αλάτι και για το χτύπημα, θα βάλετε μόνο ένα αναδευτήρι στο μίξερ.

    Μόνο του το ένα αναδευτήρι χτυπάει σταθερά προς μία κατεύθυνση, το οποίο κάνει τις ίνες της πρωτεΐνης στο ασπράδι να μακραίνουν και όχι να κόβονται όπως όταν έχει δύο αναδευτήρια που γυρνάνε σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτό βγάζει μία πιο σταθερή μαρέγκα, χωρίς να έχετε τον φόβο ότι θα χάσει τον αέρα της.

     

https://www.ketokitchenninja.com/keto-savoiardi-2-version-greek/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *