Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο σαν bounty, από την Ιωάννα Σταμούλου και το “sweetly”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η συνταγή για τα κυβάκια καρύδας είναι βραζιλιάνικη και λέγεται cocadas. Εγώ την έμαθα από τον Ανδρέα Λαγό μόνο που την πείραξα λιγουλάκι βουτώντας τα κυβάκια της καρύδας σε λιωμένη σοκολάτα. Μπήκα στον πειρασμό γιατί η καρύδα ταιριάζει τόσο με τη σοκολάτα. Άσε που το αποτέλεσμα είναι ίδιο με τα γνωστά σε όλους bounty… Εγώ εδώ χρησιμοποίησα σοκολάτα γάλακτος γιατί ήθελα να αξιοποιήσω ένα σοκολατένιο λαγό του Πάσχα. Εσείς να χρησιμοποιήσετε bitter κουβερτούρα κι όχι γάλακτος γιατί τους ταιριάζει ακόμη καλύτερα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά για 40-50 κομμάτια περίπου

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (περίπου 400γρ.)
  • 120γρ. καρύδα τριμμένη
  • 350γρ. ζάχαρη
  • ½ κουτ. σούπας βούτυρο
  • 300γρ. κουβερτούρα ή κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • Λίγη τριμμένη καρύδα για το τελείωμα

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, την καρύδα και τη ζάχαρη και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτούν για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μίγμα να δέσει και να ξεκολλάει από τον πάτο και τα τοιχώματα. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά.
  2. Μέχρι να κρυώσει λίγο το μίγμα ντύνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 20×20εκ. με χαρτί ψησίματος ή σελοφάν και το μεταφέρετε εκεί μέσα. Το ισιώνετε από πάνω με την κουτάλα και το απλώνετε ομοιόμορφα.
  3. Αφήνετε να κρυώσει το μίγμα, το βγάζετε από το ταψάκι μαζί με το χαρτί και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβετε σε κυβάκια.
  4. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί κι αφού την ανακατέψετε για λίγο με μαρίζ και κατέβει η θερμοκρασία της λιωμένης σοκολάτας, βουτάτε μέσα τα κυβάκια της καρύδας σε δόσεις και τα βγάζετε προσεκτικά με 2 πιρούνια να στεγνώσουν πάνω σε χαρτί.
  5. Τέλος πασπαλίζετε τα σοκολατάκια με λίγο ινδοκάρυδο και τα αφήνετε στο ψυγείο για λίγο να στεγνώσει η σοκολάτα. Τα μεταφέρετε σε φοντανιέρα όταν θέλετε να σερβίρετε.http://www.sweetly.gr/2018/04/sokolatakia-me-indokarydo-san-bounty/#more-7677
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *