Εύκολα σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Χρησιμοποιώντας κουβερτούρα, ξηρούς καρπούς και πάνω από όλα τη φαντασία μας, φτιάχνουμε τα πιο εύκολα σοκολατάκια, ιδανικά για να ικανοποιήσουν άμεσα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια μια ξαφνική επιθυμία για γλυκό!

Τα εύκολα σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς.

.

Αυτά τα σοκολατάκια αποτελούν χαρακτηριστική περίπτωση συνταγής που στην πραγματικότητα δεν είναι συνταγή. Τι εννοώ με αυτή τη λιγάκι ακατανόητη πρόταση; Εννοώ πως θέλω να διαβάσετε τη συνταγή και να κρατήσετε την ιδέα. Οκ και ποια είναι η ιδέα θα αναρωτηθείτε δικαίως.

Η ιδέα λοιπόν είναι πως με λίγα υλικά και πολλή φαντασία μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα σοκολατάκια. Και να τα απολαύσουμε, να κεράσουμε τους συναδέλφους ή τους συμμαθητές των μικρούληδων, να τα προσφέρουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τι υλικά χρησιμοποιούμε:

  • Κουβερτούρα. Αποτελεί τον καμβά για τη δημιουργικότητά μας. Εδώ χρησιμοποιούμε την κλασική κουβερτούρα με 65% περιεκτικότητα σε κακάο.
  • Ξηροί καρποί. Επιλέγουμε τους αγαπημένους μας. Αμύγδαλα, κάσιους και φιστίκια Αιγίνης για μένα.
  • Αποξηραμένα φρούτα. Και πάλι επιλέγουμε αυτά που μας αρέσουν. Τα κράνμπερις είναι υλικό που χρησιμοποιώ αρκετά συχνά, οπότε εύκολα βρήκαν τη θέση τους στη συγκεκριμένη συνταγή. Η καρύδα δεν είναι υλικό που με ενθουσιάζει, αλλά προστέθηκε για ένα παραπάνω ενδιαφέρον στην υφή.

Άλλα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε:

  • Καρύδια, κολοκυθόσποροι, κουκουνάρι, μακαντάμια, πεκάν, πίνατς, φουντούκια
  • Βερίκοκα, blueberries, goji berries, δαμάσκηνα, μάνγκο, σταφίδες, τζίντζερ
  • Σοκολάτα γάλακτος, λευκή ή ruby (που ακούγεται όλο και πιο συχνά)
  • Διογκωμένο ρύζι, ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι

Τι χρειάζεται να προσέξουμε;

  • Φροντίζουμε να προμηθευτούμε κουβερτούρα καλής ποιότητας. Όπως έχουμε ξαναπεί, η επιτυχία των εύκολων συνταγών με λίγα υλικά, βασίζεται πρωτίστως στην καλή ποιότητα των πρώτων υλών.
  • Αφού λιώσουμε τη σοκολάτα, περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει και να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Θέλουμε να ρέει εύκολα αλλά να μην απλώνει υπερβολικά πολύ πάνω στη λαδόκολλα.
εύκολα σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς

Γιατί μας αρέσουν τόσο πολύ αυτά τα σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς;

  • Είναι πανεύκολα και νοστιμότατα. Και λιγάκι εθιστικά.
  • Περιέχουν καλά και θρεπτικά υλικά, οπότε μπορούμε να τα πούμε και υγιεινά.
  • Είναι νηστίσιμα, επομένως ιδανικά για την περίοδο πριν από το Πάσχα.
  • Έχουν μικρό μέγεθος, οπότε μπορούμε να φάμε 1-2 και να ικανοποιήσουμε πλήρως την ανάγκη μας για κάτι γλυκό. Ξέρετε, εκείνες τις δύσκολες ώρες μετά από το μεσημεριανό γεύμα.
  • Είναι ιδανικά για κέρασμα.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εύκολα σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς

Eτοιμασία: 30 mins
Συνολικά: 30 mins
Γεύμα: επιδόρπιο, σνακ
Λέξη-κλειδί: εύκολα σοκολατάκια
Μερίδες: 
Χρησιμοποιώντας κουβερτούρα, ξηρούς καρπούς και πάνω από όλα τη φαντασία μας, φτιάχνουμε τα πιο εύκολα σοκολατάκια, ιδανικά για να ικανοποιήσουν άμεσα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια μια ξαφνική επιθυμία για γλυκό!

Υλικά

  • 375 γρ. κουβερτούρα
  • 50 γρ. ανάμεικτοι ξηροί καρποί χοντροκομμένοι στον επεξεργαστή τροφίμων
  • λίγα αποξηραμένα cranberries
  • λίγη τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων (ή μπεν μαρί). Εάν είναι πολύ ζεστή περιμένουμε λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία της, καθώς θέλουμε να είναι σχετικά χλιαρή ούτως ώστε να μην είναι λεπτόρρευστη.
  • Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας, ρίχνουμε κουταλιές από τη λιωμένη κουβερτούρα στο ταψί. Εάν χρειάζεται, διορθώνουμε το σχήμα.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα υλικά της αρεσκείας μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποίησα χοντροκομμένα αμύγδαλα, κάσιους και φυστίκια Αιγίνης, καθώς επίσης αποξηραμένα cranberries και τριμμένη καρύδα.
  • Αφήνουμε τα σοκολατάκια να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν. (Τον χειμώνα τα αφήνω και τα διατηρώ σε θερμοκρασία δωματίου, αλλιώς τα τοποθετώ στο ψυγείο.)

 

https://theonewithallthetastes.com/2022/04/eukola-sokolatakia-me-ksirous-karpous/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *