Καλοκαιράκι μπαίνει, αλλά οι άδειες διακοπών ακόμα αργούν… Η μόνη παρηγοριά οι γεύσεις και τα αρώματα που μπορούμε να απολαύσουμε στο σπίτι μας για να μας φέρουν την ψευδαίσθηση των διακοπών…λίγο πιο νωρίς! Όπως αυτά τα υπέροχα σοκολατάκια με εξωτική καρύδα και σοκολάτα που γίνονται πανεύκολα και με λίγα υλικά! Τα απολαμβάνουμε είτε ως σοκολατάκια ψυγείου είτε ως παγωτίνια για έξτρα αίσθηση δροσιάς!!! Μαζί με ένα κοκτέιλ ανανά και batida αποτελεί το ιδανικό γλύκισμα τα καλοκαιρινά βραδάκια στη βεράντα 😉
Σπιτικά σοκολατάκια/παγωτίνια τύπου Bounty, από την Μαριφάνη Ξανθάκη και τις Λιχουδιές της Μαριφάνης!
Εκτέλεση:
Σε μπολ αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το λικέρ.
Ρίχνουμε σταδιακά το ινδοκάρυδο ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη που θα πλάθεται. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την διατηρούμε ρευστή.
Με τη ζύμη πλάθουμε οβάλ σχήματα στο μέγεθος που θέλουμε κι αμέσως τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. Στραγγίζουμε με τη βοήθεια μικρών πιρουνιών και αραδιάζουμε τα σοκολατάκια μας σε ταψάκια με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο να σφίξουν.
Ανάλογα με το γούστο μας, διατηρούμε τα έτοιμα σοκολατάκια στο ψυγείο τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο έως και 1 εβδομάδα, διαφορετικά στην κατάψυξη ως παγωτίνια για 1 μήνα!
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Εύκολα σπιτικά γλυκίσματα με ινδοκάρυδο (VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το Redmoon-fo...
Παστάκια καρύδας με άρωμα λεμόνι, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Πανεύκολο, μεγάλο, φανταστικό σοκολατάκι από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες!!
Παγωτίνια μπανάνας με σοκολάτα ΜΟΝΟ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ, από την Ιωάννα Σταμούλου και το olivemagazine.gr!
Σοκολατάκια από καρύδα και λευκά φασόλια (gluten free), από την Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Διαμαντοπο...
Κέικ ινδοκάρυδο με γιαούρτι σιροπιαστό, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Αφήστε μια απάντηση