Εύκολα και εντυπωσιακά σοκολατάκια που μπορείς να κεράσεις ή να στολίσεις τα γλυκά των γιορτών. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι κουβερτούρες και μικρά χριστουγεννιάτικα κουπ πατ.
Πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια, από την Μαίρη Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!
ΥΛΙΚΑ
400 γραμ. κουβερτούρα
400 γραμ. λευκή κουβερτούρα
λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Λιώνεις σε μπεν μαρί 400 γραμ. κουβερτούρα και την απλώνεις πάνω σε μια λαδόκολλα που έχεις στρώσει μέσα σε ένα ταψί. Στη συνέχεια λιώνεις 400 γραμ. λευκή κουβερτούρα και τη μισή ποσότητα την απλώνεις πάνω στην κουβερτούρα με ακανόνιστες γραμμές.
Την υπόλοιπη ποσότητα τη χωρίζεις στα δύο και στη μισή προσθέτεις λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει ροζ ενώ στο άλλο μισό λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αν θέλεις για το μέρος της ροζ σοκολάτας μπορείς να χρησιμοποιήσεις σταγόνες σοκολάτας φράουλα που δίνει και μια ξεχωριστή γεύση και να αφαιρέσεις την αντίστοιχη ποσότητα από τη λευκή κουβερτούρα. Θα να τη λιώσεις ξεχωριστά σε μπεν μαρί και θα απλώσεις και τις χρωματιστές σοκολάτες με ακανόνιστες γραμμές πάνω στη μαύρη και λευκή κουβερτούρα.
Με μια οδοντογλυφίδα ανακατεύεις τα χρώματα και δημιουργείς ακανόνιστα “νερά”. Αφήνεις να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα αλλά χωρίς να σφίξει εντελώς και με μικρά κουπ πατ κόβεις σχήματα. Αφήνεις τα σοκολατάκια πάνω σε λαδόκολλα μέχρι στερεοποιηθούν εντελώς και τα αποθηκεύεις.
*Aν δε θέλεις να κόψεις σε συγκεκριμένα σχήματα μπορείς να αφήσεις τις σοκολάτες να παγώσουν τελείως και να τη σπάσεις σε κομμάτια στο μέγεθος που επιθυμείς.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
https://katinostimo.blogspot.com/2022/11/blog-post_17.html
Αφήστε μια απάντηση