Σοκολατάκια τύπου Reese’s, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!

Όσοι είχατε την τύχη να ταξιδέψετε μέχρι την Αμερική τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να συναντήσατε στις τοπικές αγορές τα πολύ νόστιμα σοκολατάκια-ταρτάκια Reese’s.  Όσοι επίσης είχατε κάποιον συγγενή από εκεί τα ξένα  που σας επισκέφθηκαν μπορεί να τα λάβατε ως δώρο και να σας έκαναν εντύπωση ήδη από τη συσκευασία κι έπειτα από το σχήμα τους. Τώρα πια κυκλοφορούν και στην Ελλάδα, παρόλα αυτά θα σας δείξω πως μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι με ελάχιστα υλικά.

Τα συγκεκριμένα σοκολατάκια έχουν γέμιση φυστικοβούτυρο το οποίο συνδυάζεται με την σοκολάτα και δίνουν πραγματικά ένα ονειρεμένο γευστικό αποτέλεσμα!

                 

 

Δοκιμάστε τα!!!

Τα υλικά μας για 12 σοκολατάκια τύπου Reese’s (ανάλογα το μέγεθος) είναι τα εξής:

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ή 125 γρ. γάλακτος μαζί μαζί με 125 γρ. σκούρη ή 125 γρ. σκούρη με 125γρ. λευκή (δείτε στο τέλος τις σημειώσεις!)
  • 12 κουταλάκια του γλυκού φυστικοβούτυρο απαλό
  • 12 κουταλάκια κοφτά του γλυκού μαργαρίνη με περιεκτικότητα σε βούτυρο ή εξολοκλήρου αγελαδινό βούτυρο για πιο πλούσια γεύση
  • 5 κουταλάκια μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σπορέλαιο

Επίσης χρειαζόμαστε:

χάρτινες θήκες για σοκολατάκια με πιέτες

Πώς τα φτιάχνουμε:

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη!

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και μετά ρίχνουμε και το σπορέλαιο. Διατηρούμε τη σοκολάτα ρευστή για όση ώρα τη χρειαστούμε.
  • Βάζουμε από 2 κουταλάκια σοκολάτας σε κάθε φορμάκι και μετά με το κουταλάκι ή μια οδοντογλυφίδα ανεβάζουμε τη σοκολάτα στα πλαϊνά τοιχώματα μέχρι τη μέση (όχι μέχρι πάνω). Βάζουμε τα φορμάκια στην κατάψυξη για 15 λεπτά να σταθεί η σοκολάτα.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το φυστικοβούτυρο μαζί με τη μαργαρίνη ή το αγελαδινό βούτυρο και το μέλι να γίνουν μια σφιχτή κρέμα.
  • Βγάζουμε τις θήκες και βάζουμε στο κέντρο από ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κρέμας. Βρέχουμε λίγο ένα μικρό κουταλάκι από την κυρτή πλευρά και ισιώνουμε τη γέμιση χωρίς όμως να φτάσει εντελώς μεχρι τις άκρες (θέλουμε τριγύρω να παραμείνει ένα κενό στεφάνι).
  • Γεμίζουμε μέχρι πάνω με την υπόλοιπη σοκολάτα σχηματίζοντας έτσι ένα “καπάκι”που θα εξωθεί με τα τοιχώματα.
  • Κρατάμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και μετά προσεχτικά τα ξεφορμάρουμε!
  • Διατηρούμε τα σοκολατάκια σε σκεύος που κλείνει καλά εντός ψυγείου για πολύ καιρό.
  • Έτοιμα τα χειροποίητα Reese’s !!!

Σημ. Για πιο υγιεινό αποτέλεσμα προτιμάμε εξολοκλήρου σκούρα σοκολάτα.

Για πιο πλούσια γεύση σοκολάτας ο συνδυασμός μαύρης σοκολάτας και λευκής γίνεται πολύ πιο νόστιμος απ’ ό.τι αν χρησιμοποιηθεί απλή σοκολάτα γάλακτος. Τέλος για 100% sugarfree σοκολατάκια χρησιμοποιούμε κουβερτούρα με γλυκαντικά και stevia. Σε κάθε περίπτωση η συνταγή προσαρμόζεται στα γούστα του καθένα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2020/10/reeses.html?m=1&fbclid=IwAR3UUrJ0z7h1NioEFOv84mbkis4RRp3jzndUZGbReHrgk7ll2-2iF1ZrFF4

 

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *