Προθερμαίνω το φούρνο στους 170 C. Σε μπεν μαρί (δηλαδή σε μεταλλικό μπολ στερεωμένο πάνω από μια μέτρια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό) λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και βελούδινο. Απομακρύνω το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει λίγο (ώστε να μην καίγομαι όταν τη φέρω στα χείλη μου).
Προσθέτω τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνω το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, ρίχνω την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος (τα κομματάκια της δεν θα λιώσουν τελείως, παρά θα σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μείγμα).
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Στρώνω μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω μία κουταλιά από το μείγμα και το βάζω στο ταψί, πιέζοντάς το λίγο με τη ράχη του κουταλιού για να πλατύνει.
Συνεχίζω με κουταλιές από το υπόλοιπο μείγμα, τις οποίες βάζω σε απόσταση περίπου 5 εκ. τη μία από την άλλη, γιατί τα μπισκότα θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Συνολικά φτιάχνω περίπου 35 cookies.
Τα ψήνω για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθούν αλλά να παραμείνουν σχετικά μαλακά και αφράτα. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.
Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το φιστικοβούτυρο με τη ζάχαρη άχνη. Παίρνω ένα cookie, το αλείφω από την κάτω πλευρά του με το μείγμα φιστικοβούτυρου και το ενώνω με άλλο ένα cookie, φτιάχνοντας ένα σάντουιτς. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα μπισκότα και τα σερβίρω.
http://www.dinanikolaou.gr/recipe/682&page=2
Αφήστε μια απάντηση