Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the Tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτά τα μπισκότα με φυστικοβούτυρο είναι γιγάντια και χορταστικά! Είναι τραγανά και μαστιχωτά, με απίθανη γεύση και μηδενικό χρόνο αναμονής.

 

Τα μπισκότα αυτά έχουν ακαταμάχητη υφή. Είναι τραγανά εξωτερικά και πολύ μαστιχωτά. Για να τα φτιάξουμε χρησιμοποιούμε crunchy φυστικοβούτυρο, οπότε το γεγονός αυτό προσθέτει έξτρα πόντους τραγανότητας.

Εάν δεν έχουμε crunchy φυστικοβούτυρο, μπορούμε βεβαίως να χρησιμοποιήσουμε απαλό. Έχουμε όμως υπόψη ότι σε αυτή την περίπτωση θα επηρεαστεί λιγάκι η υφή. Τα μπισκότα ωστόσο θα παραμείνουν απίθανα και γευστικά.

Γιατί είναι τόσο γευστικά αυτά τα μπισκότα;

Περιέχουν μεγάλα κομμάτια σοκολάτας και φυστικοβούτυρο. Εάν σας αρέσουν τα συγκεκριμένα υλικά και ο συνδυασμός τους, δύσκολα θα απογοητευτείτε. Τα σοκολατένια καραμελάκια είναι προαιρετικά, αλλά νομίζω ότι αναβαθμίζουν τα μπισκότα, τόσο εμφανισιακά όσο και γευστικά.

Τι χρειάζεται να προσέξουμε για να είναι επιτυχημένα τα μπισκότα μας;

Βασική προϋπόθεση για πετυχημένα μπισκότα είναι να φροντίσουμε ώστε τα υλικά που χρησιμοποιούμε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Φροντίζουμε λοιπόν να βγάλουμε έγκαιρα το βούτυρο και τα αυγά από το ψυγείο. Σε αντίθετη περίπτωση η ζύμη δεν θα είναι ομοιογενής, μαλακή και εύπλαστη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Τι άλλο μας άρεσε σε αυτά τα μπισκότα;

Έχουν μηδενικό χρόνο αναμονής. Ακόμα και χωρίς παραμονή στο ψυγείο για λίγες ώρες όπως κάνουμε σε άλλες συνταγές, η ζύμη αυτών των μπισκότων είναι απλά τέλεια. Στο ψήσιμο απλώνουν αρκετά αλλά όσο πρέπει, επομένως το σχήμα τους διατηρείται άψογα.

Επίσης είναι τόσο όμορφα και εντυπωσιακά που μας φτιάχνουν τη διάθεση. Αν θέλετε μια συνταγή που θα ενθουσιάσει τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τότε αυτή είναι ίσως η κατάλληλη.

 

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας

Eτοιμασία: 15 mins
Μαγείρεμα: 25 mins
Συνολικά: 40 mins
Γεύμα: πρωινό, σνακ
Κουζίνα: αμερικάνικη
Λέξη-κλειδί: μπισκότα με φυστικοβούτυρο
Μερίδες: 
Αυτά τα μπισκότα με φυστικοβούτυρο είναι γιγάντια και χορταστικά! Είναι τραγανά και μαστιχωτά, με απίθανη γεύση και μηδενικό χρόνο αναμονής.

Υλικά

  • 225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 240 γρ. φυστικοβούτυρο crunchy
  • 340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 7 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. κουβερτούρα χοντροκομμένη
  • 100 γρ. m&m’s κουφετάκια σοκολάτας με φυστίκι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
  • Στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
  • Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ. Δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ανάλαφρο και αφράτο.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και το φυστικοβούτυρο. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ανοιχτόχρωμο. Χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα, σπρώχνουμε τυχόν υλικά που δεν έχουν αναμιχτεί από τα τοιχώματα του μπολ μέσα στο μίγμα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  • Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και τα κουφετάκια (αν χρησιμοποιήσουμε). Ανακατεύουμε μέχρι να διασκορπιστούν ομοιόμορφα.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 14 κομμάτια με βάρος περίπου 100 γρ. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλες, τις τοποθετούμε στα ταψιά και τις πιέζουμε με την παλάμη μας να πλατύνουν. Αφήνουμε αρκετό χώρο ανάμεσα στα μπισκότα γιατί πλαταίνουν αρκετά καθώς ψήνονται.
  • Ψήνουμε τα μπισκότα για 25′ περίπου ή μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα στις άκρες.
  • Αφού κρυώσουν εντελώς, τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος.

Σημειώσεις

Ιδέα από το βιβλίο ζαχαροπλαστικής The hummingbird bakery.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *