Τάρτα σοκολάτας με φυστικοβούτυρο και καραμέλα (VIDEO), από την Μαριλού Παντάκη και το madameginger.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

 

 

Η τάρτα μου είναι παγωμένη. Έμεινε στο ψυγείο όλο το βράδυ για να σφίξει σωστά. Όσο και να την αφήσεις, πάλι βελούδινη θα είναι η γκανάς σοκολάτας. Η καραμέλα με Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαϊτογλου Απαλό θα σφίξει καλά, τόσο ώστε να σου κολλήσει ελαφρώς στα δόντια, όπως πρέπει. Η βάση αλμυρή σπάει τη γλύκα και τη μονοτονία, κάνει την τσαχπινιά της.
Μια μπουκιά κρύα τάρτα και μια γουλιά ζεστού καφέ. Λιώνουν όλα στο στόμα, συγκλονίζουν με τον αναπάντεχο συνδυασμό τους. Το φθινόπωρο στην πόλη είναι όμορφο, ήρεμο, δημιουργικό. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Τάρτα σοκολάτας με φυστικοβούτυρο και καραμέλα

  • Μερίδες: 8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 10-12 λεπτά

Υλικά για τη βάση

  • 190 γρ. κρακεράκια
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Υλικά για τη γέμιση

Υλικά για την επικάλυψη

  • 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 140 ml κρέμα γάλακτος
image

Εκτέλεση

1) Ετοιμάζουμε τη βάση. Σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) βάζουμε τα κρακεράκια με τη ζάχαρη και τα αλέθουμε. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε μπολ και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

2) Πιέζουμε την τριφτή ζύμη στον πάτο και τα τοιχώματα βουτυρωμένης ταρτιέρας. Ψήνουμε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 10-12 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει.

3) Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε σε κατσαρόλα την καστανή και τη λευκή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε το Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου Απαλό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3-4 λεπτά επιπλέον.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

4) Αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά και τη ρίχνουμε πάνω στη βάση. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

5) Ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, την αφήνουμε να σταθεί για 2 λεπτά κι έπειτα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.

6) Περιχύνουμε με τη σοκολάτα τη γέμιση ομοιόμορφα. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

#LoveOnly,
Madame Ginger


Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.

 

https://www.madameginger.com/syntages/glyka/sokolata/tarta-sokolatas-me-fustikobouturo-kai-karamela/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *