Μπάρες γιαουρτιού με φυστικοβούτυρο, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “the one with all the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Οι μπάρες γιαουρτιού είναι ένα εύκολο και υγιεινό σνακ που μπορούμε εύκολα να προσαρμόσουμε στις γευστικές μας προτιμήσεις. Εδώ φτιάχνονται με φυστικοβούτυρο και μέλι, ενώ επικαλύπτονται με μπανάνα, λιωμένη κουβερτούρα και φιστίκια κάσιους.

Δεν σκόπευα να δημοσιεύσω σήμερα αυτές τις μπάρες γιαουρτιού. Μας άρεσαν τόσο πολύ όμως, που θέλησα να τις μοιραστώ μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.
Θεωρώ πως είναι μια πολύ καλή επιλογή για το απογευματινό σνακ των παιδιών. Αλλά και για το δικό μας.

Γιατί μας άρεσαν τόσο πολύ;

  • Ετοιμάζονται με 3 υλικά: στραγγιστό γιαούρτιφυστικοβούτυρο και μέλι.
  • Είναι υγιεινές, ακριβώς επειδή ετοιμάζονται με τα 3 παραπάνω υλικά 🙂
  • Για να τις φτιάξουμε χρειαζόμαστε 20′. Λιγότερο δηλαδή από όσο διαρκεί ένα επεισόδιο από τα Φιλαράκια.
  • Έχουν χαριτωμένη εμφάνιση που σημαίνει ότι ακόμα και οι λιλιπούτειοι αρνητές του γιαουρτιού θα πειστούν (ίσως) να δοκιμάσουν.
  • Είναι αρκετά ευπροσάρμοστες, ειδικά σε σχέση με τα υλικά επικάλυψης.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν, επέλεξα να χρησιμοποιήσω μπανάνα, λιωμένη κουβερτούρα και φιστίκια κάσιους για την επικάλυψη.
Η μπανάνα ταιριάζει τέλεια με το φυστικοβούτυρο. Το ίδιο και η κουβερτούρα. Τα φιστίκια προσθέτουν υφή, τραγανότητα, οπτικό ενδιαφέρον και γεύση.

Άλλα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την επικάλυψη:

  • Ξηροί καρποί όπως αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια πίνατς
  • Γκρανόλα (ακόμα καλύτερα αν είναι σπιτική)
  • Λιωμένο φυστικοβούτυρο
  • Κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • Τρούφα σοκολάτας
  • Καρύδα τριμμένη
Μπάρες γιαουρτιού με φυστικοβούτυρο

Τι γιαούρτι χρησιμοποιούμε για τις μπάρες γιαουρτιού;

Εδώ χρησιμοποιούμε στραγγιστό γιαούρτι με 10% λιπαρά. Έτσι οι μπάρες μας διατηρούνται σχετικά κρεμώδεις. Έχουμε ωστόσο υπόψη μας πως όσο παραμένουν στην κατάψυξη γίνονται πιο κριτσανιστές.

Δεν θα πρότεινα να αντικατασταθεί το πλήρες γιαούρτι με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, καθώς αυτό θα επηρεάσει σημαντικά (και αρνητικά) την υφή.

Πώς διατηρούμε τις μπάρες;

Διατηρούμε τις μπάρες γιαουρτιού στην κατάψυξη, μέσα σε ειδικά σακουλάκια τροφίμων, για 1 εβδομάδα.
Πριν καταναλώσουμε τις μπάρες, τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15′ (ή ανάλογα με το πόσο χαμηλή είναι η θερμοκρασία της κατάψυξής μας).

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Νομίζω πως την άνοιξη θα φτιάξω μπάρες γιαουρτιού με φράουλες, φιστίκια Αιγίνης και σοκολάτα. Ίσως και με λίγο ξύσμα λεμονιού. Ή μπορεί να φτιάξω μπάρες με κρέμα λεμονιού και μπισκότα. Και το καλοκαίρι με ροδάκινα και μάνγκο.

Μπάρες γιαουρτιού με φυστικοβούτυρο

Πάνω από όλα, οι μπάρες γιαουρτιού αποτελούν ιδέα.

Αυτό σημαίνει ότι τις προσαρμόζουμε στα διαθέσιμα υλικά και τις γευστικές μας προτιμήσεις. Οπότε αν έχετε δοκιμάσει κάποιο συνδυασμό υλικών και σας άρεσε, αφήστε ένα σχόλιο να τον δοκιμάσουμε κι εμείς! Και βεβαίως αν δοκιμάσετε τις συγκεκριμένες μπάρες γιαουρτιού, θα ήθελα πολύ να μου πείτε πώς σας φάνηκαν!

ΥΓ1. Η Ισμήνη μου ζήτησε να σας πω ότι οι μπάρες γιαουρτιού δεν τις άρεσαν. Αλλά θα ήθελα να γνωρίζετε ότι η Ισμήνη δεν συμπαθεί το γιαούρτι ούτως ή άλλως, οπότε το ότι τις δοκίμασε είναι μία μικρή νίκη, σωστά;

ΥΓ2. Η Ιφιγένεια με βοήθησε πολύ στη φωτογράφιση και την ευχαριστώ για αυτό. Kudos για τις ιδέες styling, πολύ περήφανη για το κορίτσι μου!

Μπάρες γιαουρτιού με φυστικοβούτυρο

Μπάρες γιαουρτιού με φυστικοβούτυρο

Eτοιμασία: 20 mins
Αναμονή: 4 hrs
Συνολικά: 4 hrs 20 mins
Γεύμα: σνακ
Λέξη-κλειδί: μπάρες γιαουρτιού
Μερίδες: 
Οι μπάρες γιαουρτιού είναι ένα εύκολο και υγιεινό σνακ που μπορούμε εύκολα να προσαρμόσουμε στις γευστικές μας προτιμήσεις. Εδώ φτιάχνονται με φυστικοβούτυρο και μέλι, ενώ επικαλύπτονται με μπανάνα, λιωμένη κουβερτούρα και φιστίκια κάσιους.

Υλικά

  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 130 γρ. φυστικοβούτυρο απαλό
  • 50 γρ. μέλι
  • 60 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 1 μπανάνα μέτρια κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. φιστίκια κάσιους ψιλοκομμένα σε μούλτι ή επεξεργαστή τροφίμων

Εκτέλεση

  • Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις 20×30 εκ.
  • Βάζουμε το γιαούρτι, το φυστικοβούτυρο και το μέλι σε μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  • Αδειάζουμε το μίγμα του γιαουρτιού στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  • Σε αντικολλητικό σκεύος, λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την κουβερτούρα μαζί με το γάλα.
  • Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, ρίχνουμε κουταλιές πάνω στο μίγμα του γιαουρτιού. Χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα σχηματίζουμε νερά στην επιφάνεια.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα τις φέτες μπανάνας.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα ψιλοκομμένα κάσιους.
  • Τοποθετούμε το ταψάκι στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για 1 ολόκληρο βράδυ).
  • Κόβουμε σε 12 ορθογώνια κομμάτια και σερβίρουμε.
  • Τοποθετούμε τις υπόλοιπες μπάρες σε σακουλάκι τροφίμων και τις διατηρούμε στην κατάψυξη.

Σημειώσεις

Η αρχική ιδέα εδώ.
https://theonewithallthetastes.com/2022/09/mpares-giaourtiou-me-fustikovouturo/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *