Υγιεινά μπισκότα με φυστικοβούτυρο στην κατσαρόλα, χωρίς ψήσιμο, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!

 

Το φυστικοβούτυρο είναι ακόμα ένα υλικό με το οποίο δεν είχα τις καλύτερες σχέσεις.
Έχει αρκετές θερμίδες -660 ανά 100 γραμμ.- και γεύση που δεν με ενθουσίαζε.

Θεωρείται βέβαια πως βοηθά στη διατήρηση μιας ισορροπημένης και υγιεινής διατροφήs. Επιπρόσθετα, είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πρωτεΐνες, αν και πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο.

 

Στο ντουλάπι μου βρήκα καλά κρυμμένο -ξεχασμένο μάλλον- ένα βαζάκι. Και αποφάσισα να δώσω ακόμα μια ευκαιρία. Παλαιότερα είχα φτιάξει ένα κραμπλ με φυστικοβούτυρο, μπανάνες και μπισκότα, το οποίο όμως δεν ήταν τόσο καλό όσο ακούγεται.
Σκέφτηκα έτσι αυτή τη φορά να το χρησιμοποιήσω σε μπισκότα. Και μάλιστα σε μπισκότα που γίνονται στην κατσαρόλα και δεν απαιτούν ψήσιμο! Δεν ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και δελεαστικό; Μα είναι!

μπισκότα-με-φυστικοβούτυρο

Τα συγκεκριμένα υγιεινά μπισκότα με φυστικοβούτυρο είναι πολύ εύκολα, αλλά και φοβερά γευστικά. H έντονη γεύση του φυστικοβούτυρου εξισορροπείται υπέροχα από τα υπόλοιπα υλικά, ιδιαίτερα από τη γλυκιά μπανάνα και το ευχάριστα πικρό κακάο.

Αν και εσείς αντιμετωπίζετε το φυστικοβούτυρο με κάποια επιφύλαξη, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και ίσως αλλάξετε γνώμη!

Υγιεινά μπισκότα με φυστικοβούτυρο στην κατσαρόλα

Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Αυτά τα υγιεινά μπισκότα με φυστικοβούτυρο ετοιμάζονται εύκολα και απλά στην κατσαρόλα. Είναι νόστιμα και πολύ θρεπτικά!
Μερίδες: 15
Υλικά
  • 120 γραμμ. φυστικοβούτυρο
  • 2 μπανάνες πολτοποιημένες στο μούλτι
  • 100 ml γάλα με 1,5% λιπαρά
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 50 γραμμ. ζάχαρη
  • 200 γραμμ. νιφάδες βρώμης
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το φυστικοβούτυρο και την μπανάνα σε μία μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το φυστικοβούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βρώμη. Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει εντελώς.
  4. Πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνουν.
  5. Διορθώνουμε το σχήμα για να είναι όσο πιο κυκλικό γίνεται και βάζουμε τα μπισκότα σε αεροστεγές τάπερ στο ψυγείο.

https://theonewithallthetastes.com/2011/06/blog-post_25-2/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *