Πανεύκολες μαλακές μπάρες βρώμης με μπανάνα & φιστικοβούτυρο, σαν κέικ, από την Αννα Χαλικιά και το madameginger.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Όλες οι μπάρες βρώμης δεν είναι τραγανές. Ό,τι θυμίζει λαχταριστό banana bread σε υφή και γεύση, δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας. Αυτές οι πανεύκολες μπάρες πρωινού (και σνακ και απογευματινής βούτας στον καφέ αλλά και βραδινής λιγούρας) το αποδεικνύουν με τον πιο νόστιμο τρόπο. Θρεπτικές, χορταστικές, από 7 υλικά που μάλλον έχεις ήδη στην κουζίνα σου, ανακατεύονται σε 1 μπολ, μπαίνουν σε ένα ταψάκι, τις ψήνεις για ένα μισάωρο και αυτό ήταν! Θυμίζουν κάτι ανάμεσα σε soft cookie ή αρωματικό κέικ κι ας είναι ένα σαφώς πιο υγιεινό πρωτεϊνούχο σνακ. Άσε που είναι κατά του food waste, αφού αξιοποιείς τις ολόγλυκες υπερώριμες μπανάνες που ούτως ή άλλως μπορεί να μην έτρωγες.

Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στα highlights του Instagram και στο IGTV, φτιάξε τις δικές σου μπάρες, ανέβασε την δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τις θαυμάσουμε και εμείς!

Συνταγή

Μαλακές μπάρες βρώμης με μπανάνα & φιστικοβούτυρο

  • Μερίδες: 12 μπάρες
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά
  • Σκεύος: τετράγωνο ταψάκι 25Χ25εκ.
  • Οι μπάρες διατηρούνται καλυμμένες σε θερμοκρασία δωματίου για 1 εβδομάδα.

Υλικά

  • 3 μέτριες ώριμες μπανάνες
  • 250 γρ. φιστικοβούτυρο, χωρίς ζάχαρη
  • 90 γρ. μέλι ή maple syrup
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 150 γρ. φιλέ αμυγδάλου (ή ψιλοκομμένα λευκά αμύγδαλα)

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓

https://www.instagram.com/madamegingercom/channel/?utm_source=ig_embed

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Πολτοποιούμε με πιρούνι τις μπανάνες και τις βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, το μέλι (ή το maple), την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ενιαίο μείγμα.

2) Προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

3) Απλώνουμε το τελικό μείγμα σε ταψάκι περασμένο με λαδόκολλα και το πιέζουμε να στρωθεί ομοιόμορφα.

4) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει στις άκρες.

5) Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και κόβουμε προσεκτικά σε μπάρες. Τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.

VeganizeIt

Αντί για μέλι, μπορείς να βάλεις maple syrup ή να πειραματιστείς με κάποιο άλλο υγρό γλυκαντικό όπως το σιρόπι αγαύης, το χαρουπόμελο ή το πετιμέζι. Aπλώς να θυμάσαι ότι κάποια από αυτά έχουν πιο έντονο άρωμα και γεύση και θα επηρεάσουν -όχι απαραιτήτως άσχημα- το τελικό αποτέλεσμα.

Super Tip

  • Αντί για φιστικοβούτυρο μπορείς να βάλεις αμυγδαλοβούτυρο, φουντουκοβούτυρο ή κάποιο άλλο βούτυρο καρπών της επιλογής σου, απλώς να προτιμήσεις ένα χωρίς ζάχαρη. Αν χρησιμοποιήσεις ταχίνι, επειδή είναι πιο ρευστό από τα υπόλοιπα, ενδεχομένως να πρέπει να αυξήσεις λίγο την ποσότητα βρώμης για να γίνει η ζύμη όσο πηχτή φαίνεται στο video.
  • Εκτός από κανέλα και βανίλια, μορείς να προσθέσεις και άλλα ταιριαστά μπαχαρικά όπως μοσχοκάρυδο, τζίντζερ (σκόνη) ή ό,τι σου αρέσει.
  • Αν δεν έχεις φιλέ αμυγδάλου, μπορείς να βάλεις κοπανισμένα πολύ ψιλά (για να είναι πιο εύκολα στη μπουκιά) ωμά λευκά αμύγδαλα. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις κάποιο άλλο ωμό ξηρό καρπό της επιλογής σου όπως ψιλοκομμένα κάσιους ή καρύδια.
  • Μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα λίγες σταφίδες, άλλα αποξηραμένα φρούτα (ψιλοκομμένα) ή ακόμα και σταγόνες σοκολάτας!

https://www.madameginger.com/videos/video/paneukoles-malakes-mpares-bromis-me-mpanana-fistikobouturo-san-keik/?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *