Banana bread, από τον Γιώργο Τσούλη!
ΥΛΙΚΑ
220 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κυβάκια
150 γρ. μαύρη ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά, large
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
10 γρ. baking powder
2 γρ. αλάτι
3 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
Θερμίδες 442 22%
Λίπος 19.9g 28%
Kορεσμένα 12.4g 62%
Πρωτεΐνες 6.5g 13%
Yδατάνθ. 61.3g 24%
Σάκχαρα 33.4g 37%
Αλάτι 0.22g 3.67%
Ινες 2.6g 11%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 30×12εκ. και την αφήνουμε στην άκρη.
2Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια εκχύλισμα, τα αυγά ένα- ένα κάθε φορά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιήθουν.
3Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το baking powder. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά.
4Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις τοποθετούμε πάνω σε ένα ξύλο κοπής. Τις πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού πάρα πολύ καλά και τις ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου με τα αυγά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
5Προσθέτουμε σε δόσεις το μείγμα των στερεών ανακατεύοντας πολύ καλά με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.
6Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας και την τοποθετούμε στο φούρνο ψήνοντας την για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
7Αφήνουμε να κρυώσει καλά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες τόσο πιο αρωματικό αποτέλεσμα θα έχουμε.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Φτιάχνουμε παγωτό μπανάνα στο πι και φι, από το Olive magazine.gr!
Το Τέλειο Κέικ Μπανάνα, από την Ελένη Ψυχούλη και το pirouni.gr!
Σοκολατένιο κέικ με μπανάνα, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Banana bread με λευκή σοκολάτα και καρύδια, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
4 πρωινά βρώμης με γεύσεις αγαπημένων γλυκών, από την Μαίρη Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!
Σοκολατένιες μπανάνες από την Διαιτολόγο -Διατροφολόγο Σταυρούλα Κρίκη, και το Healthy Cooking!
Αφήστε μια απάντηση