Banana bread, από τον Γιώργο Τσούλη!

ΥΛΙΚΑ

220 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κυβάκια

150 γρ. μαύρη ζάχαρη

125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

2 αυγά, large

10 γρ. baking powder

2 γρ. αλάτι

3 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   442  22%
ΒΑΖΑΛίπος   19.9g   28%
ΒΑΖΑKορεσμένα   12.4g   62%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   6.5g   13%
ΒΑΖΑYδατάνθ.  61.3g   24%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   33.4g   37%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.22g   3.67%
ΒΑΖΑΙνες   2.6g   11%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 30×12εκ. και την αφήνουμε στην άκρη.
2Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια εκχύλισμα, τα αυγά ένα- ένα κάθε φορά ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιήθουν.
3Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και το baking powder. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά.
4Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις τοποθετούμε πάνω σε ένα ξύλο κοπής. Τις πολτοποιούμε με τη βοήθεια ενός πιρουνιού πάρα πολύ καλά και τις ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου με τα αυγά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
5Προσθέτουμε σε δόσεις το μείγμα των στερεών ανακατεύοντας πολύ καλά με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.
6Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα μας και την τοποθετούμε στο φούρνο ψήνοντας την για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βυθίζουμε ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
7Αφήνουμε να κρυώσει καλά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες τόσο πιο αρωματικό αποτέλεσμα θα έχουμε.
Banana bread


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *