- Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 watt.
- Αφαιρούμε το μπολ από το μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα ψιλοκομμένα βερίκοκα, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα,το ινδοκάρυδο και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25×35 το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε σε διάσπαρτα σημεία τα ολόκληρα αμύγδαλα.
- Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 2 ώρες να σφίξει η σοκολάτα.
- Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με τα έξτρα βερίκοκα, το έξτρα ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.
Vegan μπάρες σοκολάτας από τον ‘Ακη -Vegan chocolate bars by Akis and akispetretzikis.com!







10′ Χρόνος Εκτέλεσης
2 ώρες Χρόνος Αναμονής
12 Μερίδες
1 Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα, ψιλοκομμένα+ έξτρα για το σερβίρισμα
- 80 γρ. αμύγδαλα, άψητα και ανάλατα, ψιλοκομμένα + 20 γρ. ολόκληρα
- 2 κ.σ. ινδοκάρυδο, + έξτρα για το σερβίρισμα
- αλάτι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Vegan chocolate bars
Ingredients
- 300 g chocolate couverture
- 150 g apricots, dried, finely chopped + extra to serve
- 80 g almonds, raw, unsalted, finely chopped + 20 g whole
- 2 tablespoon(s) ground coconut, + extra to serve
- salt
Method
- Cut the couverture into pieces and place it into an ovenproof bowl.
- Melt the couverture in a bain marie or in the microwave for 2 minutes at 800 watts.
- Remove the bowl from the bain marie.
- Add the finely chopped apricots and almonds, coconut, and salt into the bowl.
- Mix and pour the mixture into a 25×35 cm baking pan lined with parchment paper.
- Spread evenly with a spatula and sprinkle with the whole almonds.
- Refrigerate and allow 2 hours for the chocolate to thicken.
- Cut into pieces, sprinkle with the extra apricots, the extra coconut, and serve.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παρφέ Λευκής Σοκολάτας με Φιστίκια Αιγίνης & Σάλτσα από κόκκινα φρούτα - White Chocolate & Pistachi...
Τρούφες χωρίς ζάχαρη & βούτυρο, από το nutrischool!
Μαλακές Μπάρες Βρώμης - Κανέλας με Επικάλυψη Τυριού, από την Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Σταυρούλα Κρί...
Moustokouloura (grape molasses cookies), by Dimitris Chronopoulos and the Olive magazine!
Η απίθανη πάστα ταψιού της Σόφης Τσιώπου σε video, Easy Chocolate Vanilla Cake, από τον Δημήτρη Μιχ...
Μπάρες βρώμης με σοκολάτα, φιστικοβούτυρο και μέλι, χωρίς ψήσιμο, από την αγαπημένη Ιωάννα Σταμούλου...
Αφήστε μια απάντηση