Vegan μπάρες σοκολάτας από τον ‘Ακη -Vegan chocolate bars by Akis and akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • 10′ Χρόνος  Εκτέλεσης
    2 ώρες Χρόνος Αναμονής
  • Portions
    12  Μερίδες
  • Difficult
    1 Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. βερίκοκα, αποξηραμένα, ψιλοκομμένα+ έξτρα για το σερβίρισμα
  • 80 γρ. αμύγδαλα, άψητα και ανάλατα, ψιλοκομμένα + 20 γρ. ολόκληρα
  • 2 κ.σ. ινδοκάρυδο, + έξτρα για το σερβίρισμα
  • αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά στα 800 watt.
  • Αφαιρούμε το μπολ από το μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα ψιλοκομμένα βερίκοκα, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα,το ινδοκάρυδο και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25×35 το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε σε διάσπαρτα σημεία τα ολόκληρα αμύγδαλα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 2 ώρες να σφίξει η σοκολάτα.
  • Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με τα έξτρα βερίκοκα, το έξτρα ινδοκάρυδο και σερβίρουμε.

 

https://tinyurl.com/y6s7hopd

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Vegan chocolate bars

  • Ingredients

    • 300 g chocolate couverture
    • 150 g apricots, dried, finely chopped + extra to serve
    • 80 g almonds, raw, unsalted, finely chopped + 20 g whole
    • 2 tablespoon(s) ground coconut, + extra to serve
    • salt

Method

  • Cut the couverture into pieces and place it into an ovenproof bowl.
  • Melt the couverture in a bain marie or in the microwave for 2 minutes at 800 watts.
  • Remove the bowl from the bain marie.
  • Add the finely chopped apricots and almonds, coconut, and salt into the bowl.
  • Mix and pour the mixture into a 25×35 cm baking pan lined with parchment paper.
  • Spread evenly with a spatula and sprinkle with the whole almonds.
  • Refrigerate and allow 2 hours for the chocolate to thicken.
  • Cut into pieces, sprinkle with the extra apricots, the extra coconut, and serve.

Vegan μπάρες σοκολάτας

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *