Μπάρες δημητριακών, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτές οι μπάρες μας αρέσουν πολύ! Γιατί;
Γιατί περικλύουν μέσα τους και υγεία και απόλαυση!
Κράνμπερι, σοκολάτα, φουντούκια, αμύγδαλα, ηλιόσποροι, βρώμη, ινδοκάρυδο, μέλι….! 
Όλη η νοστιμιά τους “ενώνεται” σε μια μπάρα!
Όλα τα υγιεινά τους χαρακτηριστικά “ενώνονται” και συνθέτουν μια “βόμβα υγείας”! 
Από πού να ξεκινήσουμε και πού να τελειώσουμε… Φυτικές ίνες, μέταλλα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά, πρωτεϊνη, καλά μονοακόρεστα λιπαρά, ω-3 λιπαρά οξέα, ενέργεια!
Είναι η ιδανική ιδέα για το πρωί. Για ένα υγιεινό, δυνατό, “γεμάτο” ενέργεια πρωινό ή σνακ το οποίο μπορείτε να πάρετε παντού μαζί σας! Τέλεια ιδέα, επίσης, για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο! Γενικά, μια ιδανικότατη ιδέα!

Υλικά:

  • 2 κούπες βρώμη
  • 1 κούπα ινδοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1/2 κούπας ηλιόσποροι ή κολοκυθόσποροι
  • 1/2 κούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα (ψημένα)
  • 1/2 κούπας ψιλοκομμένα φουντούκια (ψημένα)
  • 1/4 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 1/4 κούπας βούτυρο (60 γρ.)
  • 1/3 κούπας μέλι
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 3/4 κούπας αποξηραμένα κράνμπερι
  • 1/4 κούπας κομματάκια σοκολάτας (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

1. Τοποθετούμε την βρώμη σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά ακριβώς. Έπειτα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη βρώμη, το ινδοκάρυδο, τους ηλιόσπορους ή τους κολοκυθόσπορους, τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, τα ψιλοκομμένα φουντούκια και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

3. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο, το μέλι και το αλάτι και τα λιώνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνουν όλα ένα μείγμα. Μετά τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν.

4. Ρίχνουμε το μείγμα του βουτύρου στο μπολ με τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα κράνμπερι και τα κομματάκια σοκολάτας.

5. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφού πρώτα βουτυρώσουμε την λαδόκολλα. Πιέζουμε πολύ καλά το μείγμα με την βοήθεια μιας σπάτουλας ή με ότι μας βολεύει.

6.Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για 2 ώρες και έπειτα βγάζουμε και κόβουμε σε μπάρες.

Καλή επιτυχία!

 

http://www.foodstates.gr/2017/01/blog-post_19.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *