Μπισκότα δίχρωμα νηστίσιμα, από την Μπέττυ μας και το “Taste of life by Betty”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αν αυτή τη ζύμη την πλάθαμε με τα ίδια υλικά , χωρίς διχρωμία και σχέδια και φτιάχναμε απλά κουλουράκια θα ήταν πεντανόστιμα και υπέροχα. Τέλεια για τον καφέ και το τσάι , τέλεια για μικρούς και μεγάλους , τέλεια για κέρασμα. Όμως , όμως αυτή η διχρωμία , αυτό το σχεδιάκι που κάνει τα μπισκότα αυτά να είναι φανταχτερά και σκερτσόζικα προσθέτει πόντους επιτυχίας και τα κάνει εκτός από νόστιμα και όμορφα…Γιατί όπως και να το κάνουμε η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και αυτό το “κάτι” παραπάνω είναι που κερδίζει τις εντυπώσεις…

 

Υλικά:

225 ml λάδι (ελαιόλαδο κι ελαφρύ)

150 ml χυμό πορτοκάλι

150 γρ. ζάχαρη

450-500 γρ. αλεύρι

2 (κοφτές) κ.σ. κακάο

Λίγη κανέλα

1 κ.σ. μπέικιν

1 κ.γλ. σόδα

3 βανίλιες

 

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

 

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι μα τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για αρκετή ώρα με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε σε μια μεγάλη κούπα το χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε τη σόδα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πάνω από τη λεκάνη και καθώς αφρίζει κι έχουμε βεβαιωθεί ότι η σόδα έχει διαλυθεί εντελώς αδειάζουμε το χυμό μέσα στη λεκάνη. Προσθέτουμε τις βανίλιες , το μπέικιν και τα 450 γρ. αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι. Θα πάρουμε μια λαδερή , εύπλαστη ζύμη. Αν χρειαστεί (αν η ζύμη είναι πολύ ντωτή) προσθέτουμε 1-2 κ.σ. αλεύρι ακόμα. Χωρίζουμε τότε τη ζύμη στα δύο , σε δυο διαφορετικές λεκάνες. Στη μια προσθέτουμε το κακάο και την κανέλα  και στην άλλη αντίστοιχη ποσότητα αλευριού. Ζυμώνουμε την καθεμία ξεχωριστά κι έτσι έχουμε μία λευκή και μία καφέ ζύμη.

Χωρίζουμε τότε την κάθε ζύμη στα δύο. Παίρνουμε την πρώτη λευκή ζυμη και την απλώνουμε σε φύλλο μήκους 40 εκατοστών και πλάτους περίπου 20 εκ. Απλώνουμε και την καφέ ζύμη με παρόμοιο τρόπο. Με προσοχή τότε μεταφέρουμε την κάφε ζύμη πάνω στη λευκή κι αν κοπεί δεν μας πειράζει , τη μεταφέρουμε κομματιστά και τη διορθώνουμε πάνω στην λευκή ζύμη. Κλείνουμε τότε ρολάροντας και σχηματίζουμε ένα μπαστουνάκι. Κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 εκ. και τις αραδιάζουμε σε ταψί με  λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις άλλες δύο ζύμες (λευκή και καφέ)  σχηματίζοντας άλλο ένα μπαστουνάκι και άλλα τόσα μπισκότα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για μισή ώρα περίπου.

Όταν κρυώσουν ελαφρά είναι έτοιμα για σερβίρισμα!Καλή επιτυχία!

 

 

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/mpiskota-koulouria/1818-mpiskota-dixroma-nhstisima?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *