Νηστίσιμα μπισκοτάκια με πραλίνα φουντουκιού SISINNI και τρούφα VIAP-MENTEL, από το sokolatomania.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Με την εξαιρετική, ελληνική , νηστίσιμη πραλίνα με κακάο και φουντούκι SISINNI της RITO’ S FOOD,  μαρμελάδα και φαρίνα  φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα , πεντανόστιμα μπισκοτάκια  και τα καλύπτουμε με την αγαπημένη μας  ελληνική τρούφα VIAP-MENTEL!

Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε την τρούφα μέσα στην ζύμη μας!

Ας τα δούμε λοιπόν:

  Τα υλικά μας:

200 gr.   νηστίσιμη  πραλίνα με κακάο και φουντούκι  SISINNI   

200 gr. μαρμελάδα φράουλα, η πορτοκάλι  η ότι άλλη γεύση προτιμάτε (αν βάλετε πορτοκάλι που πικρίζει ελαφρά,  προσθέστε και 1, 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη. )

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις  μαρμελάδες SISINNI, κατάλληλες για ψήσιμο!

 

120 ml. νερό η χυμό πορτοκάλι

500 gr. φαρίνα

τρούφα VIAP-MENTEL  για επικάλυψη    

     

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την νηστίσιμη  πραλίνα με κακάο και φουντούκι  SISINNI , την μαρμελάδα και το νερό η τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Προσθέτουμε προαιρετικά την ζάχαρη και σταδιακά την φαρίνα και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθεί  όλη στο μίγμα και η ζύμη μας να μην κολλάει.

(Ανάλογα με την πυκνότητα της μαρμελάδας μπορεί να θέλει λίγο λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι. )

Πλάθουμε μπαλάκια τα πιέζουμε ελαφρά  με τα δάκτυλα και πιέζουμε την μια τους πλευρά  σε ένα μπολάκι με τρούφα VIAP-MENTEL.

Τα τοποθετούμε  σε ταψί με χαρτί ψησίματος.

Εναλλακτικά, μπορούμε τα μισά να τα καλύψουμε με  τρούφα VIAP-MENTEL  και στην άλλη μισή ζύμη να προσθέσουμε μέσα λίγη τρούφα  και να τα ζυμώσουμε. Ετσι γίνονται 2 ειδών.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 Τρόπος Ψησίματος :

Ψήνουμε  για  περίπου 20 με 25  λεπτά στους 170  βαθμούς στον αέρα.

 

Βοηθητικά και χρήσιμα:

Όταν κρυώσουν,  σκληραίνουν.

Φυσικά  μπορούμε να προσθέσουμε βανίλια, ξύσμα πορτοκάλι, λίγο κονιάκ, κλπ.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις  μαρμελάδες SISINNI, κατάλληλες για ψήσιμο!

Εγώ πάντως τα έκανα μόνο με τα βασικά  υλικά που σας περιγράφω και έγιναν υπέροχα!  Την επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο νόστιμα, αν προλάβουν να περισσέψουν βέβαια! 🙂

Καλή επιτυχία! <3

 

     


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *