Μαλακά νηστίσιμα cookies, από την Σοφία Τσιώπου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για 15 μεγάλα cookies η 30 μικρά 

 

Δες εδώ και παρήγγειλε υπέροχες ζεστές ρόμπες και πιζάμες εξαιρετικής ποιότητας για όλη την οικογένεια για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

 

1 και 1/3 κούπες των (250ml) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 πρέζα αλάτι
1/4 του κούπας κακάο
1/2 κούπας μαργαρίνη (όχι βούτυρο,γιατί απλώνουν πολύ!)
3/4 του κούπας ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού λικέρ κανέλας(ΤΕΝΤΟΥΡΑ) ή κονιάκ
150 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
1 κ.γ ξύδι

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 με αέρα.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, την βανίλια, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ (σε δυνατή ταχύτητα) την μαργαρίνη με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ (στην ελάχιστη ταχύτητα).
Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα στερεά υλικά, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί.Βάζουμε κουταλιές και τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Υπολογίζουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους κατά την τοποθέτηση στην λαμαρίνα, γιατί η ζύμη θα φουσκώσει και θα απλώσει κατά το ψήσιμο.
Τα μπισκότα τα ψήνουμε 8-9 λεπτά μόνο!Όταν βγουν από το φούρνο δε τα αγγίζουμε διαλύονται και θα σας φανούν άψητα.Δεν είναι όμως.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.Είναι καταπληκτικά και ιδανικά για τις μέρες που νηστεύουμε γιατί δεν έχουν αυγά,γάλα και βούτυρο!!!

 

 

https://www.facebook.com/oilixoydiestissofis/photos/pcb.1039715359381262/1039712372714894/?type=3&theater

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *