Υλικά για 14 παγωτίνια:
1 γεμάτο φλ. (200 γρ.) χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι
1/2 φλ. (130 γρ.) φιστικοβούτυρο
1,5 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Η διαδικασία είναι απλούστατη. Μουλιάζω σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για 1-2 ώρες. Τους στραγγίζω κ τους χτυπώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν μια πάστα. Προσθέτω το φιστικοβούτυρο κ το κακάο. Ξαναχτυπώ ώσπου να γίνει μια ομοιογενής κρέμα. Την μοιράζω σε μια παγοθήκη, σκεπάζω (με αλουμινόχαρτο ή κάλυμμα αν έχει η παγοθήκη) κ το βάζω στην κατάψυξη. Απολαμβάνω μετά από 8 ώρες, όταν θα έχουν παγώσει καλά.
Αφήστε μια απάντηση