Σοκολατένια τάρτα με φιστικοβούτυρο, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σε ποιον δεν αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτας και φιστικοβούτυρου; Στη διπλά σοκολατένια αυτή τάρτα έρχεται να προστεθεί το λαχταριστό φιστικοβούτυρο για έναν εκρηκτικό συνδυασμό!

Συστατικά
Για τη ζύμη:

  • 60 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 150 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 180 γρ αλεύρι μαλακό
  • 60 γρ κακάο ΙΟΝ
  • 2 γρ αλάτι
  • 60 γρ αυγό
Για τη γέμιση:

  • 200 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 30-40 γρ φιστικοβούτυρο
Μέθοδος

Για τη ζύμη:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθεί.
  3. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε στο μίξερ, χτυπώντας ώσπου να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.
  4. Επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, δουλεύουμε λίγο τη ζύμη με τα χέρια μας και σχηματίζουμε μια μπάλα.
  5. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε για 30’ στο ψυγείο.
  6. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε πάχος 3 χιλ.
  7. Μεταφέρουμε τη ζύμη στη φόρμα μας, την οποία έχουμε βουτυρώσει, και κόβουμε περιμετρικά όση εξέχει.
  8. Τρυπάμε παντού τη ζύμη με ένα πιρούνι.
  9. Στρώνουμε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε την τάρτα με κεραμικά βαρίδια ή όσπρια.
  10. Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 15’.
  11. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αφαιρούμε τα βαρίδια και το χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο, για άλλα 20’ λεπτά ή όσο χρειάζεται μέχρι να ψηθεί καλά και να σηκώνεται από τη φόρμα με ευκολία.
  12. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού τη γεμίσουμε.

 

Για τη γέμιση:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Βάζουμε την κουβερτούρα, τεμαχισμένη, σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ή στον φούρνο μικροκυμάτων, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ώσπου να πάρει βράση.
  3. Χύνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
  4. Περιμένουμε 4-5 λεπτά και έπειτα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με αργές, κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε μια λεία γκανάς.
  5. Μόλις η γκανάς κρυώσει λιγάκι, γεμίζουμε την τάρτα.
  6. Ζεσταίνουμε το φιστικοβούτυρο για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να λιώσει.
  7. Χύνουμε στάλες από το φιστικοβούτυρο μέσα στην τάρτα, και με μια οδοντογλυφίδα το ανακατεύουμε ώστε να σχηματίσει «νερά».
  8. Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  9. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Φυλάμε την τάρτα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, στο ψυγείο, για 2-3 μέρες.

 

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/sokolatenia-tarta-me-fistikovoutyro/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *