Σοκολατένια πανδαισία, από το “sintayes.gr!”


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πανδαισία σοκολατένιας γεύσης με τα απόλυτα “φιλαράκια” της σοκολάτας,  τη φράουλα ή τα σμέουρα. Μια εξαιρετική και εύκολη συνταγή για την απόλυτη σοκολατένια τάρτα με φρέσκα φρούτα. Απολαύστε τη…

 

 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού τρίμμα μπισκότων όρεο

  • 4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη

  • 4 γεμάτες κ.σ. βούτυρο λιωμένο

  • Για τη γέμιση:

  • 450 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια

  • 1 κ.σ. μέλι 

  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης

  • 2 κούπες φράουλες ή σμέουρα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

  • Για γαρνίρισμα:

  • φράουλες ή σμέουρα [ράσμπερις]

  • ζάχαρη άχνη

  • σαντιγί [προαιρετικά]

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε μια ταρτιέρα ή στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψάκι στρογγυλό διαστάσεων 23-25 εκ. περίπου.

  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο multi τα μπισκότα όρεο μαζί με τη ζάχαρη. Λιώνετε το βούτυρο, το προσθέτετε στο τρίμμα μπισκότου και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή υγρή ζύμη. Στρώνετε το μείγμα στη φόρμα και το πιέζετε ισομερώς στη βάση και στα τοιχώματα ύψος μέχρι 3-4 εκ. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ. το βγάζετε και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. [*]

  3. Για τη γέμιση: Τοποθετείτε τις σταγόνες σοκολάτας και το μέλι σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος και μόλις έλθει σε σημείο βρασμού τη κατεβάζετε αμέσως από τη φωτιά και τη ρίχνετε στο μπολ με τις σταγόνες σοκολάτας. Αφήνετε το μείγμα για 4 λεπτά να “καθίσει” και μετά ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα να μη κάνει κρούστα.

  4. Πλένετε και κόβετε τη 1 κούπα με σμέουρα ή τις φράουλες σε μεγάλα κομμάτια [στα 2 ή 4 ανάλογα με το μέγεθός τους]. Τα στρώνετε καλά πάνω στη ψημένη βάση και περιχύνετε από πάνω, απαλά, να πάει ισομερώς παντού,  τη λιωμένη κρέμα σοκολάτας. Ισιώνετε την επιφάνεια με μια μαρίζ και βάζετε τη τάρτα στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες να παγώσει καλά.

  5. Για γαρνίρισμα: Πριν σερβίρετε γαρνίρετε με την υπόλοιπη 1 κούπα φρούτα, ολόκληρα ή σε κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός τους, με ζάχαρη άχνη ή γαρνίρετε με τα φρούτα και προαιρετικά με σαντιγί [σε σχέδια με κορνέ].

[*] Προτείνουμε να ψήσετε τη βάση γιατί με το ψήσιμο η βάση γίνεται, συμπαγής, σταθερή και κρουστή. Αν τη θέλετε ανάλαφρη και όχι τόσο συμπαγή, μπορείτε να μη τη ψήσετε. Και σε αυτή τη περίπτωση θα την αφήσετε στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν προσθέσετε από πάνω τα φρέσκα φρούτα και τη κρέμα σοκολάτας.

Πηγή

 

https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatenia-pandesia/

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *