Διαδικασία

 

Τρίβεις 1 πακέτο σοκολατένια μπισκότα πτι-μπερ στο multi και λιώνεις 120 γρ. βούτυρο. Ανακατεύεις τα δύο υλικά καλά να βραχεί όλη η ποσότητα του μπισκότου και βάζεις το μείγμα της βάσης σε μία ταρτιέρα 24 εκ. Το απλώνεις καλά, πιέζοντας και στα τοιχώματα και βάζεις στο ψυγείο μέχρι να φτιάξεις την κρέμα.

Σπας 250 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια σε ένα μπολ.

Ζεσταίνεις 300 ml κρέμα γάλακτος, χωρίς να βράσει, και περιχύνεις την κουβερτούρα. Αφήνεις 2-3 λεπτά κι ανακατεύεις καλά μέχρι να έχεις μία βελούδινη κρέμα γκανάς.

Ψιλοκόβεις 150 γρ. κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα και τα προσθέτεις στην κρέμα. Αν δεν μπορείς ή δεν προλαβαίνεις να βράσεις κάστανα για μια συνταγή, να ξέρεις ότι υπάρχουν και έτοιμα καθαρισμένα στα ψυγεία των μεγάλων σούπερ μάρκετ.

Αδειάζεις το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότο και γαρνίρεις την επιφάνεια της τάρτας με τριμμένα κάστανα, μπισκότα, κουβερτούρα ή καραμέλα ή και όλα μαζί!

Διατηρείς την τάρτα στο ψυγείο, αλλά, πριν σερβίρεις, καλό είναι να την έχεις αφήσει 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν’ ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!