Εύκολη τάρτα σοκολάτα-καραμέλα μόνο ΜΕ 4 ΥΛΙΚΑ, από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!







Συστατικά
1 φύλλο κουρού Χρυσή Ζύμη
1 ζαχαρούχο γάλα (για την καραμέλα)
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
300gr. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300gr. σοκολάτα κουβερτούρα
Οδηγίες
Απλώνουμε την ζύμη κουρού σε μια ταρτιέρα 28 εκ. Πατάμε καλά με τα δάχτυλα μας για να εφαρμόσει η ζύμη στο σκεύος. Βάζουμε ένα κομμάτι μεμβράνη να καλύψει τη τάρτα και τοποθετούμε από πάνω ένα βάρος, πχ φασόλια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε την μεμβράνη και ψήνουμε αλλά 5 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Για την καραμέλα: Βράζουμε ένα ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες και αφαιρούμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει και σφίξει λίγο η καραμέλα, την προσθέτουμε στην ψημένη βάση τάρτας και βάζουμε στο ψυγείο για 30’.
Για τη σοκολάτα: Βάζουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Καλό είναι να έχουμε κόψει την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, ώστε να λιώσει πιο εύκολα.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά και την προσθέτουμε στην τάρτα. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να «δέσει».
http://petros-syrigos.com/recipe-items/eukoli-tarta-sokolatas/?fbclid=IwAR33CYL0MXUpJuqp4hy-fTJZ6_ufupxrY5WRLlrA1gQFT9CLer41OeJsdrM











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μπισκοτογλυκό σοκολάτα-καραμέλα (Video), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Μους γιαουρτιού με μπισκότα και καραμέλα, από το icookgreek.com!
Γλυκό ψυγείου με πτι μπερ, σοκολάτα, μπανάνα και καραμέλα, από το icookgreek.com!
Νηστίσιμη τάρτα με καραμέλα και κουβερτούρα ΙΟΝ, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Τάρτα σοκολάτας με ρόδι, από την Ντίνα Νικολάου και το olivemagazine.gr!
Τούρτα Καραμέλα, από την Σόφη Τσιώπου και τις Λιχουδιές της Σόφης!
Αφήστε μια απάντηση