Brownies γεμιστά με καραμελωμένο ζαχαρούχο, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΜΕΡΙΔΕΣ 4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 50Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 2/5

 

Δέσποινα Φωτοπούλου

#tsoulotip: Προσέχουμε να μην παραβράσουμε την καραμέλα και πικρίσει.

ΥΛΙΚΑ

Για την καραμέλα:

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

2 κ.σ. μέλι

1 πρέζα αλάτι

60 γρ. βούτυρο

Για τα brownies:

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

200 γρ. βούτυρο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

200 γρ. καστανή ζάχαρη

3 αυγά, medium

30 γρ. κακάο

70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160°C στον αέρα.Για την καραμέλα:

Αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, το ζαχαρούχο, το μέλι, το αλάτι, το βούτυρο και τα σιγοβράζουμε για 7 με 8 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

2Για τα brownies: Βάζουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε ένα μεταλλικό μπολ και τα λιώνουμε με την μέθοδο μπεν μαρί. Αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και με ένα σύρμα χειρός, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
3Προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύουμε εκ νέου και στη συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ξανά, κρατάμε ¼ από το μείγμα και το υπόλοιπο το αδειάζουμε σε ένα ορθογώνιο ταψί διαμέτρου 26Χ20 εκ., το οποίο έχουμε βουτυροαλευρώσει και έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Απλώνουμε από πάνω την καραμέλα και τέλος το υπόλοιπο μείγμα που κρατήσαμε.
4Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.
5Κόβουμε και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Προσέχουμε να μην παραβράσουμε την καραμέλα και πικρίσει.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες 936  47%
ΒΑΖΑΛίπος  53.8g  77%
ΒΑΖΑKορεσμένα  33.9g  170%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες  13.1g   26%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   106.2g  41%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   91.8g  102%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.4g   6.67%
ΒΑΖΑΙνες   3g   13%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/brownies-gemista-me-karamelwmeno-zaxarouxo
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *