Κλασική salted caramel, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σπιτική salted caramel που μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά το cheesecake σας και ένα σωρό άλλα γλυκά!

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει πολύ καλά σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη προκειμένου να φτιάξουμε μία ξερή καραμέλα. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τη γλυκόζη. Αδειάζουμε στην καραμέλα τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Επαναφέρουμε στη φωτιά και βράζουμε, έως ότου το μείγμα φτάσει τους 105οC. Ρίχνουμε και τον ανθό αλατιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *