Μπισκότα brownies, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τι να φτιάξω το Σαββατοκύριακο; Μπισκότα ή μπράουνις; Ε λοιπόν, με αυτή τη συνταγή, τέρμα τα διλήμματα! Απολαύστε και τα δύο, με αυτά τα σοκολατένια μπισκότα που είναι μαλακά και ζουμερά σαν μπράουνις.

Συστατικά
  • 125 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 125 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 110 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 110 γρ ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά μεσαίου μεγέθους
  • 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κτσ κακάο ΙΟΝ
  • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • ½ κτγ αλάτι
  • 100 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ, σε μεγάλα κομμάτια

 

Μέθοδος
  1. Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο.
  2. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τη λευκή και την καστανή ζάχαρη με τα αυγά, ώσπου να αφρατέψουν λίγο.
  3. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με τη σοκολάτα και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε σταδιακά στον κάδο του μίξερ, χτυπώντας ώσπου να σχηματιστεί ζύμη.
  5. Κρατάμε το ένα τρίτο των 100 γρ κουβερτούρας στην άκρη και προσθέτουμε την υπόλοιπη στη ζύμη, ανακατεύοντας ίσα ώσπου να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
  6. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα ώστε να σφίξει.
  7. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  8. Με τα χέρια μας, σχηματίζουμε μεγάλες μπάλες με τη ζύμη. Η ποσότητα της συνταγής δίνει περίπου 15 μεγάλα μπισκότα.
  9. Τοποθετούμε τις μπάλες ζύμης στο ταψί, αφήνοντας μεγάλη απόσταση ανάμεσά τους. Δεν βάζουμε πάνω από 5-6 στο ταψί. Όση ζύμη περισσέψει, την επιστρέφουμε στο ψυγείο ώσπου το πρώτο ταψί να ψηθεί και συνεχίζουμε με δεύτερο και τρίτο ταψί.
  10. Πιέζουμε ένα μεγάλο κομμάτι σοκολάτας στο κέντρο κάθε μπάλας.
  11. Ψήνουμε τα μπισκότα για 14’-15’ στους 160 βαθμούς. Προσοχή: όταν βγάλουμε τα μπισκότα από το ταψί θα είναι ακόμα πολύ μαλακά, αλλά όσο κρυώνουν θα σκληραίνουν. Θέλουμε τα μπισκότα αυτά να είναι κρακελαριστά στην επιφάνειά τους, μαλακά και υγρά στο εσωτερικό τους και ελάχιστα τραγανά απ’ έξω, όπως ακριβώς είναι και τα μπράουνις. Εάν χρειαστεί, πειραματιζόμαστε λίγο στην αρχή με 1-2 μπισκότα μονάχα, ώστε να βρούμε τους σωστούς χρόνους και τη θερμοκρασία, διότι ο κάθε φούρνος διαφέρει.
  12. Φυλάμε όσα μπισκότα περισσέψουν σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, εκτός ψυγείου, για 4-5 μέρες.

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://ionsweets.gr/recipe-items/biskota-braounis/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *