Νηστίσιμο Μπράουνι με ταχίνι, από την Κατερίνα και το “Ζουμ στην κανέλα”!
Και επειδή ξεκίνησε η Σαρακοστή… και είπαμε να νηστέψουμε ας φτιάξουμε ένα νηστίσιμο μπράουνι για να μη στερηθούμε τις αγαπημένες μας γεύσεις.
Το ταχίνι, αποτελεί αγαπημένο συστατικό τόσο για την φίνα γεύση του αλλά και για τα θρεπτικά οφέλη του καθώς είναι πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνες Α,D,E και πολλά άλλα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…………….
Υλικά (για 8-10 μερίδες)
- 150γρ. χυμό πορτοκαλιού & το ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια
- 50γρ. κονιάκ
- 150γρ. ταχίνι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 150γρ. ζάχαρη άχνη
- 200γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert
- 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ, το ταχίνι & την κανέλα και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τα 100γρ. της κουβερτούρας ή εναλλακτικά βάζουμε την κουβερτούρα σε πυρίμαχο σκεύος και αφού τοποθετήσουμε μεμβράνη από πάνω την ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τη ζάχαρη άχνη και την λιωμένη πλέον κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα-μαρίζ.
- Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν στο μείγμα & ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Τέλος κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα υπόλοιπα 100γρ. της κουβερτούρας. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολα και ρίχνουμε λίγο κακάο στον πάτο του ταψιού (να πάει σε όλη την επιφάνεια).
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά στον αέρα. Όταν ψηθεί το αφήνουμε για περίπου μία ώρα να κρυώσει και μετά το κόβουμε.
Καλή επιτυχία!!
http://www.zoomstinkanela.com/brownies-with-tahini/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γλυκό με ταχίνι χωρίς ζάχαρη κι αλεύρι, από την αγαπημένη Lenia και τις Veggie Sisters!
Brownies με Nutella, με 3 μόνο υλικά, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Απίθανα brownies ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ, από την chef Γιάννα Λέσι!
Brownies σοκολάτας με αλεύρι καρύδας και Sukrin Gold, από την Sukrin και τη LifeTree!
Νηστίσιμη τούρτα με σοκολάτα και ταχίνι, ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Νηστίσιμο ρολό σοκολάτας με μακεδονικό ταχίνι με πορτοκάλι και μακεδονικό χαλβά με γεύση βανίλια, απ...
Αφήστε μια απάντηση