Αγαπημένο brownie, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Συστατικά

80 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
80 γρ καστανή ζάχαρη
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 μεσαία αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μαγειρική σόδα
1 πρέζα baking
100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ κακάο
λίγο εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα
1 σφηνάκι κονιάκ ή μαστίχα

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 150 με 160 βαθμούς.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης , τα αυγά, το αλάτι, τη βανίλια και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή με έναν αυγοδάρτη καλά καλά.

Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μας με το baking, τη σόδα, το κακάο και προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το βούτυρο.

Ανακατεύουμε καλά καλά και προσθέτουμε το λικέρ μας και τις ψιλοκομμένες σοκολάτες.
Τέλος, τα καρύδια μας και αναμειγνύουμε καλά.

Σε βουτυρωμένο ταψάκι 20 x 20 ρίχνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

TIPS
Δεν ψήνουμε περισσότερο γιατί το μείγμα μας θα ξεραθεί εσωτερικά-εμείς θέλουμε να είναι υγρό μέσα.
Η συνταγή αυτή είναι για 10-12 κομμάτια.
Εαν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή με σοκολάτα

 

https://www.instagram.com/p/CXKIW7nocCG/

https://spoonlove.gr/brownies/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *