Θα είμαι ειλικρινής! Θέλει το χρόνο του αυτό το κάπως τέλειο γλυκάκι, δεν είναι απ’ αυτά που ανακατεύεις τρία υλικά και ξεμπερδεύεις, αλλά πίστεψε με, αξίζει!

Αρχικά λιώνεις 1/2 κούπα βούτυρο και το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου αλλά να παραμένει υγρό. Το ανακατεύεις με 3/4 κούπας ζάχαρη και προσθέτεις 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιαςλίγο αλάτι και κοσκινισμένα μαζί 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ., 1/4 κούπας κακάο και 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
Βάζεις το μείγμα σε ένα ταψάκι που έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Αφήνεις το μπράουνι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στο μεταξύ βγάζεις τα κουκούτσια από 1 κούπα κεράσια και τα πολτοποιείς στο multi μαζί με 2 κουταλιές ζάχαρη. Βάζεις τη σάλτσα κερασιού να πάρει μια βράση και την αφήνεις να κρυώσει κι αυτή.

Χτυπάς με το μίξερ 400 γρ. τυρί κρέμα που έχεις σε θερμοκρασία δωματίου με 1/4 κούπας ζάχαρη1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας κι 1 αυγό. Απλώνεις το μείγμα πάνω από το μπράουνι και από πάνω βάζεις σε κουταλιές τη σάλτσα κερασιού και ανακατεύεις με μια οδοντογλυφίδα να γίνουν “νερά”.

Ψήνεις άλλα 25 λεπτά στους 170 βαθμούς κι αφήνεις να κρυώσει εντελώς. Βάζεις στο ψυγείο να κρυώσει καλά για να μπορείς να κόψεις και πιο σταθερά κομμάτια.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.