Βασκικό cheesecake, από τον Γιώργο Τσούλη!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 50Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:  2/5

 

ΥΛΙΚΑ

640 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

180 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

30 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο

6 αυγά, large

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. χυμό λεμονιού

400 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης σε θερμοκρασία δωματίου

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   451  23%
ΒΑΖΑΛίπος   33.5g   48%
ΒΑΖΑKορεσμένα    20g    100%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    10.9g   22%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   29.1   g11%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   23.8g    26%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.3g   5.00%
ΒΑΖΑΙνες   0g   0%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Βασκικό cheesecake

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
2Κατόπιν, συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το επόμενο κι έπειτα, ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3Ύστερα, προσθέτουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ενσωματωθεί και το αλεύρι στο μείγμα.
4Στη συνέχεια, σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 24 εκ. στρώνουμε δύο λαδόκολλες σε σχήμα σταυρού, τις οποίες βουτυρώνουμε, αδειάζουμε από πάνω το μείγμα του cheesecake.
5Τέλος, ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στον αέρα για περίπου 40 λεπτά κι όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: 1. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να μην κόψει το μείγμα. 2. Η επιφάνεια του γλυκού πρέπει να έχει όψη «καμένου».
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/vaskiko-cheesecake


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *