Βασκικό cheesecake, από τον Γιώργο Τσούλη!
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 50Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 2/5
ΥΛΙΚΑ
640 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
30 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο
6 αυγά, large
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
400 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης σε θερμοκρασία δωματίου
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
2Κατόπιν, συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το επόμενο κι έπειτα, ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3Ύστερα, προσθέτουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ενσωματωθεί και το αλεύρι στο μείγμα.
4Στη συνέχεια, σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 24 εκ. στρώνουμε δύο λαδόκολλες σε σχήμα σταυρού, τις οποίες βουτυρώνουμε, αδειάζουμε από πάνω το μείγμα του cheesecake.
5Τέλος, ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στον αέρα για περίπου 40 λεπτά κι όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: 1. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να μην κόψει το μείγμα. 2. Η επιφάνεια του γλυκού πρέπει να έχει όψη «καμένου».
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Cheese cake λεμόνι από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly"!
Cheesecake με ανανά by "L", από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Cheesecake Ferrero, από τον Πέτρο Μαούνατζη!
Σφηνάκια Cheesecake, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
Cheesecake με σοκολάτα πραλίνα, από τον Πέτρο Συρίγο!
Brownie με cheesecake και σάλτσα κεράσι, από την αγαπημένη Μαίρη Τρακάδα και το katinostimo.blogspot...
Αφήστε μια απάντηση