Fiadone, από τον Γιώργο Τσούλη!

Συνταγή από την Κορσική για ένα νοστιμότατο cheesecake.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. τυρί ricotta
120 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
4 αυγά, medium
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Βούτυρο, για το άλειμμα του ταψιού
Μαρμελάδα βύσσινο, για το σερβίρισμα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.
2Έπειτα, ρίχνουμε στο μπολ το τυρί ricotta, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20εκ. και το στρώνουμε με 2 φύλλα λαδόκολλας σε σχήμα σταυρού, ώστε να ξεφορμάρουμε το γλυκό πιο εύκολα.
4Κατόπιν, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 25-30 λεπτά.
5Μόλις είναι έτοιμο το γλυκό, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
6Τέλος, σερβίρουμε το fiadone με λίγη μαρμελάδα βύσσινο.
#tsoulotip: Δεν χτυπάμε πολύ τα αυγά με τη ζάχαρη, διότι θα φουσκώσουν και θα βγει το γλυκό σαν σουφλέ.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Cheesecake με ανανά by "L", από την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Πανεύκολο cheesecake με ζαχαρούχο γάλα, από το sintayes.gr!
Cheesecake φιστίκι, από τον Γιώργο Τσούλη!
Cheesecake με Nucrema ΙON, χωρίς ψήσιμο σε βαζάκι, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Cheesecake κλασικό με μαυροκέρασο-No bake blackcherry cheesecake, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Cheesecake με καρύδια και γλυκό του κουταλιού, από το icookgreek.com!










Αφήστε μια απάντηση