Fiadone, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Συνταγή από την Κορσική για ένα νοστιμότατο cheesecake.

 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. τυρί ricotta

120 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

4 αυγά, medium

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Βούτυρο, για το άλειμμα του ταψιού

Μαρμελάδα βύσσινο, για το σερβίρισμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες    267     13%
ΒΑΖΑΛίπος     13.7g    20%
ΒΑΖΑKορεσμένα    7.5g   38%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    13.3g    27%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    24.6g   9%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    20.6g   23%
ΒΑΖΑΑλάτι     0.1g     1.67%
ΒΑΖΑΙνες    0g     0%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

 

 

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.

2Έπειτα, ρίχνουμε στο μπολ το τυρί ricotta, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

3Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20εκ. και το στρώνουμε με 2 φύλλα λαδόκολλας σε σχήμα σταυρού, ώστε να ξεφορμάρουμε το γλυκό πιο εύκολα.

4Κατόπιν, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 25-30 λεπτά.

5Μόλις είναι έτοιμο το γλυκό, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

6Τέλος, σερβίρουμε το fiadone με λίγη μαρμελάδα βύσσινο.

 

 

 

#tsoulotip: Δεν χτυπάμε πολύ τα αυγά με τη ζάχαρη, διότι θα φουσκώσουν και θα βγει το γλυκό σαν σουφλέ.

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *