Cheesecake καρύδα με μαρμελάδα raspberries, από τον Γιώργο Τσούλη!
ΜΕΡΙΔΕΣ 8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 8Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 2/5
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
240 γρ. μπισκότα βανίλιας με κομματάκια σοκολάτας
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
60 γρ. καρύδα, τριμμένη
¼ κ.γ. αλάτι
Για το γέμιση:
460 γρ. τυρί κρέμα
380 γρ. κρέμα καρύδας, παγωμένη
130 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
¼ κ.γ. αλάτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για τη μαρμελάδα raspberries:
500 γρ. raspberries
2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
½ ξύσμα λεμονιού
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Για τη βάση:Ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν άμμος.
2Αδειάζουμε το μείγμα του μπλέντερ σε ένα μπολ, ρίχνουμε την καρύδα, το βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνουν ένα.
3Παίρνουμε μια αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα διαστάσεων 23 εκ., τοποθετούμε μια λαδόκολλα στον πάτο της φόρμας, βουτυρώνουμε καλά ολόκληρη τη φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα με το μπισκότο, στρώνουμε τον πάτο και δημιουργούμε τοιχώματα ώστε να πλησιάζουν στην επιφάνεια της φόρμας.
4Βάζουμε τη φόρμα στη κατάψυξη μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
5Για τη γέμιση: Αδειάζουμε την κρύα κρέμα καρύδας, χωρίς να έχει υγρά, σε ένα κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το λεμόνι, το ξύσμα και τα χτυπάμε με το σύρμα για 3 με 4 λεπτά ώστε να γίνουν ένα.
6Παίρνουμε τη φόρμα, γεμίζουμε με τη γέμιση, καλύπτουμε με μια μεμβράνη την επιφάνεια του cheesecake και το βάζουμε για 6 με 8 ώρες στο ψυγείο.
7Για τη μαρμελάδα raspberries : Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι, το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να λιώσουν τα raspberries και να γίνουν ένα. Την αφήνουμε να κρυώσει στην άκρη.
8Βγάζουμε το cheesecake, το κόβουμε και σερβίρουμε με τη μαρμελάδα.
#tsoulotip: Θέλουμε η κρέμα καρύδα να είναι οπωσδήποτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 ώρες για να έχει σφίξει. Την ανοίγουμε και παίρνουμε με ένα κουτάλι, χωρίς να πάρουμε τα υγρά που έχουν μείνει στον πάτο. Μπορούμε να βάλουμε ότι μαρμελάδα θέλουμε επάνω.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ατομικό cheesecake λεμόνι, χωρίς ζαχαρούχο, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Παγωτό cheesecake, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Κετογονική Διατροφή : Εύκολο και γρήγορο παγωτό σοκολάτας με κρέμα καρύδας(Video), από την εκπληκτικ...
Κετογονική διατροφή: Ινδοκαρυδόπιτα σιροπιαστή, από την αγαπημένη Μika Kitrina και το ketokitchennin...
Υγιεινά brownies ψυγείου χωρίς ψήσιμο, από την Αργυρώ μας!
Κέικ καρύδας με ΙΟΝ Patisserie Λευκή κουβερτούρα, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση