Ωμοφαγικό cheesecake λευκής σοκολάτας και βανίλιας, από την Βίκυ και το veganinathens.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

…. ή μάλλον η καταλληλότερη και πιο υγιεινή vegan συνταγή για να βυθιστεί κανείς μέσα σε μια κόλαση λευκής σοκολάτας, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, χωρίς ψήσιμο. Τα ωμοφαγικά, vegan γλυκά είναι η αδυναμία μας, ειδικά όταν μιλάμε για ωμοφαγικά τσιζκέικ ή τούρτες με κρεμώδη γέμιση και τραγανή βάση από ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Αρκεί κανείς να έχει ένα σχετικά καλό μπλέντερ και από εκεί και πέρα οι δημιουργικές επιλογές είναι απεριόριστες!

Ωμοφαγικό τσιζκέικ λευκής σοκολάτας και βανίλιας - Raw vegan white chocolate vanilla cheesecake - Vegan in Athens

Αυτή τη φορά, η βασική ιδέα για την παρασκευή του γλυκού μας ήταν να κυριαρχήσει η λευκή σοκολάτα και η βανίλια, δυο συστατικά με περίοπτη θέση στην οσφρητική και γευστική μας μνήμη αλλά από την άλλη, σχετικά δυσεύρετα στην φυτική διατροφή. Το πάντρεμα των δύο αυτών υλικών το θεωρούσα πάντα ακαταμάχητο και γι’ αυτό σχεδίασα να το χρησιμοποιήσω προκειμένου να φτιάξω ένα ωμοφαγικό σοκολατένιο τσιζκέικ λευκής σοκολάτας. Πώς μπορούμε με φυσικά υλικά να χρωματίσουμε με το πλούσιο άρωμα και τη γεύση της λευκής σοκολάτας και της βανίλιας το κέικ μας; Απλώς χρησιμοποιώντας ωμό βούτυρο κακάο και φυσική βανίλια στην παρασκευή του! Μικρές σχετικά ποσότητες από τα δύο αυτά υλικά αρκούν για να δώσουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην συνταγή.

Ωμοφαγικό τσιζκέικ λευκής σοκολάτας και βανίλιας - Raw vegan white chocolate vanilla cheesecake - Vegan in Athens

Πράγματι το αποτέλεσμα ήταν ακόμα καλύτερο από αυτό που φανταζόμουν! Η κρέμα έχει ιδιαίτερα πλούσια και γλυκιά γεύση χάρη στο σιρόπι αγαύης, μεταξένια, κρεμώδη υφή και έντονη σοκολατένια αίσθηση χάρη στο βούτυρο κακάο ενώ η βάση είναι τραγανή, γλυκιά και υπέροχη, παρόμοια με τις βάσεις που φτιάχνουμε συνήθως για τα ωμοφαγικά γλυκά – ωμοί ξηροί καρποί, αλεσμένοι μαζί με γλυκά, αποξηραμένα φρούτα, αυτή τη φορά χουρμάδες.

Ωμοφαγικό τσιζκέικ λευκής σοκολάτας και βανίλιας - Raw vegan white chocolate vanilla cheesecake - Vegan in Athens

Ωμοφαγικό τσιζκέικ λευκής σοκολάτας και βανίλιας - Raw vegan white chocolate vanilla cheesecake - Vegan in Athens

Υλικά

για την βάση

  • 1 φλιτζ. νωπούς χουρμάδες (βασιλικούς ή άλλη ποικιλία, χωρίς ζάχαρη ή γλυκόζη)

  • 1 φλιτζ. καρύδια ή αμύγδαλα καθαρισμένα

για την κρέμα λευκής σοκολάτας

  • 2 φλιτζ. κάσιους, μουλιασμένα για 6-8 ώρες και στραγγισμένα

  • 1/2 φλιτζ. σιρόπι αγαύης

  • 100 γρ. (περίπου 1/2 φλιτζ.) βούτυρο κακάο λιωμένο σε μπαιν μαρί

  • 1/4 φλιτζ. χυμό λεμονιού

  • 1/4 φλιτζ. νερό

  • 1/2 κλωναράκι βανίλιας, τα σποράκια ή 1 κ.σ. σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας

για την διακόσμηση

  • ανάμεικτους ξηρούς καρπούς και σπόρους

  • ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα

Ωμοφαγικό τσιζκέικ λευκής σοκολάτας και βανίλιας - Raw vegan white chocolate vanilla cheesecake - Vegan in Athens

Εκτέλεση

1. Για την βάση: Πλένουμε τους χουρμάδες και τους στραγγίζουμε. Με ένα μαχαιράκι τους χαράζουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τους βάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη (μούλτι) μαζί με τους ξηρούς καρπούς. Δουλεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη. Αν δεν μας αρέσει να υπάρχουν κομματάκια ξηρών καρπών στη βάση, χτυπάμε πρώτα τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν σκόνη και έπειτα προσθέτουμε τους χουρμάδες και συνεχίζουμε το δούλεμα.
2. Για την κρέμα λευκής σοκολάτας και βανίλιας: Βάζουμε στο μπλέντερ τα μισά από τα κάσιους, το χυμό λεμονιού, το νερό, το σιρόπι αγαύης, το βούτυρο κακάο και την ψίχα της βανίλιας και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς τα κάσιους και το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα κάσιους και χτυπάμε για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
3. Συναρμολόγηση: Στρώνουμε μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε στο κέντρο της ένα ένα τσέρκι διαμέτρου 20-22 εκ. Απλώνουμε πάνω το μείγμα της βάσης και πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας ώστε να καλυφθεί ο πάτος της φόρμας και το πάχος της βάσης να είναι ομοιόμορφο. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα λευκής σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο για 8-12 ώρες.
4. Γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα berries και σερβίρουμε. Διατηρείται στο ψυγείο.

http://veganinathens.com/gr/tag/%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B6%CE%AC%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B7/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *