Cheesecake με τυροβολιά και σύκα Σύρου από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η τυροβολιά της Σύρου φτιάχνεται από αγελαδινό γάλα κι έχει ελαφρώς ξυνούτσικη γεύση την οποία θα πάρει και το γλυκό. Αν θέλετε να την αποφύγετε, τότε προτιμήστε ένα γλυκό τυρί όπως το ανθότυρο ή ένα τυρί κρέμα του εμπορίου. Εγώ πάντως το έφτιαξα με τυροβολιά και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Χρησιμοποίησα και συριανά σύκα που είναι στα καλύτερά τους. Είναι μικρά, αλλά έχουν θαύμα γεύση!

Υλικά για ένα μέτριο ταψάκι

Για τη βάση

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 80γρ. βούτυρο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

 Για το μείγμα του τυριού

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 500γρ. τυροβολιά Σύρου ή ανθότυρο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 3 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

 Για την επικάλυψη

  • 1 κιλό σύκα καθαρισμένα και ανοιγμένα στη μέση

 Εκτέλεση 

  1. Κάνετε τα μπισκότα σκόνη στο multi και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το ξύσμα του λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι να πάρετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος το οποίο αδειάζετε στο ταψάκι σας και το στρώνετε πιέζοντας με την παλάμη σας έτσι ώστε να καλυφτεί όλος ο πάτος του ταψιού και να γίνει μια συμπαγής βάση.
  2. Καθαρίζετε τα σύκα από τη φλούδα τους και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  3. Χτυπάτε το τυρί με το γιαούρτι στο μίξερ να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, τα αβγά ένα ένα, τα ξύσματα και τις βανίλιες. Στο τέλος προσθέτετε και το κορν φλάουρ ρίχνοντάς το σαν βροχή.
  4. Αδειάζετε το μείγμα του τυριού πάνω από τη βάση του μπισκότου και σκεπάζετε την επιφάνειά του με τα σύκα, ανοίγοντάς τα στη μέση με την κόκκινη πλευρά από πάνω.
  5. Ψήνετε το γλυκό στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα περιμετρικά.
  6. Το ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσει πριν το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Τότε μόνο το σερβίρετε.

http://www.sweetly.gr/2013/08/cheesecake-me-tyrovolia-kai-syka-syrou/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail



Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.