Black Forest Cheesecake (Video), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια “εκρηκτική” συνταγή από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!

Υλικά για το κέικ

  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 90 ml γάλα
  • 80 ml νερό
  • 40 ml σπορέλαιο
  • 25 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 1 μεσαίο αυγό
  • 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ σόδα

Υλικά για την κρέμα τυριού

  • 400 ml κρέμα γάλακτος 36%
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Υλικά για το σιρόπι βύσσινο

  • 1 κονσέρβα βύσσινα (420 γρ.)
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ κορν φλαουρ

Υλικά για το ντεκόρ

  • Μια συσκευασία (200 γρ.) ION PATISSERIE FONDUE
  • Ζάχαρη άχνη

Δείτε το video : https://youtu.be/BBo8W2GSIac

 

 

Εκτέλεση για το κέικ

Σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε το νερό, προσέχοντας να μην βράσει και αμέσως μετά το
αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να λιώσει καλά και αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο και τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Έπειτα, σε ένα δεύτερο μπολ, βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα
σύρμα χειρός, μέχρι όλα τα υλικά να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρώμα.

Αμέσως μετά, αδειάζουμε το μπολ με τα σταθερά υλικά μας μέσα στο μπολ με τα υγρά και
τα ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.

Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκατοστών, που πριν έχουμε
στρώσει εσωτερικά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην
μεσαία σχάρα, στους 160-170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 30-35 λεπτά.

 

Εκτέλεση για την κρέμα τυριού
Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα με την
ζάχαρη και την βανίλια και αφού γίνουν ένα μείγμα και μαλακώσει το τυρί, προσθέτουμε και
την παγωμένη κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα, μέχρι να γίνει
μία σφιχτή κρέμα.

 

Εκτέλεση για το σιρόπι βύσσινο
Σε ένα μπολ, στραγγίζουμε τα βύσσινα και τον χυμό τους τον αδειάζουμε σε ένα
κατσαρολάκι.

Έπειτα, προσθέτουμε στο κατσαρολάκι με τον χυμό, την ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός.

Όταν το μείγμα μας αρχίζει να κοχλάζει κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα
βύσσινα και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Τέλος, αδειάζουμε το σιρόπι με τα βύσσινα σε ένα μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει.

 

Εκτέλεση για το ντεκόρ
Σε ένα μπεν μαρί, ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει, το ΙΟΝ PATISSERIE
FONDUE, έχοντας αφαιρέσει το καπάκι και προσέχοντας πολύ ώστε το νερό να μην
σκεπάσει την συσκευασία.

Έπειτα, παίρνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε πάνω όλο το λιωμένο FONDUE.

Αμέσως μετά, σκεπάζουμε με ένα άλλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ίδιας διάστασης και με το χέρι μας σιγά σιγά απλώνουμε το FONDUE προσεκτικά ώστε να πάει περίπου σε όλη την επιφάνεια του χαρτιού και να έχει και παντού το ίδιο πάχος.

Τέλος, διπλώνουμε τα 2 χαρτιά κατά μήκος 4-5 φορές και τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει.

Συναρμολόγηση
Αφού έχει κρυώσει το κέικ μας και έχει κρυώσει και η σάλτσα μας, ξεκινάμε την
συναρμολόγηση του γλυκού μας.

Με ένα πριονωτό μαχαίρι που κόβει καλά, κόβουμε το κέικ μας οριζοντίως σε 3 ισόπαχα κομμάτια.

Έπειτα, τοποθετούμε το τελευταίο κομμάτι του κέικ στο σκεύος που επιθυμούμε και απλώνουμε με ένα κουτάλι ή μια παλέτα το 1/4 της κρέμας και έπειτα από πάνω το 1/3 από το σιρόπι μαζί με βύσσινα.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι, τοποθετώντας το επάνω στο προηγούμενο και απλώνουμε πάλι ίση ποσότητα κρέμας και ίση ποσότητα από το σιρόπι με τα βύσσινα.

Το τελευταίο κομμάτι (την κορυφή), το τοποθετούμε ανάποδα πάνω στα άλλα έτσι ώστε να απλώσουμε την τελευταία στρώση της κρέμας στην ψίχα και όχι στην κόρα του κέικ.

Ολοκληρώνουμε με την τελευταία δόση από το σιρόπι βύσσινο.

Όταν τελειώσουμε με όλα τα κομμάτια, καλύπτουμε περιμετρικά όλο το κέικ με την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε πάλι περιμετρικά με σπασμένα κομμάτια από το παγωμένο Fondue.

Τέλος, γαρνίρουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.

 

https://dimitriosmakriniotis.gr/recipe-items/black-forest-cheesecake/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *