Σοκολατένιο cheesecake με Nucrema & γκανάς μαύρης σοκολάτας, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε το cheesecake – έχετε όμως δοκιμάσει ποτέ cheesecake με σοκολάτα; Φτιάξτε το και θα εκπλαγείτε!

 

Συστατικά
Για ένα τσέρκι διαμέτρου 16 εκ., ύψους 8 εκ. Για τη βάση:

  • 230 γρ μπισκότα τύπου digestive ή petit beurre
  • 110 γρ βούτυρο ανάλατο

Για τη γέμιση:

  • 380 γρ τυρί κρέμα
  • 240 γρ Nucrema ΙΟΝ
  • 50 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
Για την γκανάς:

  • 150 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 130 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 35 γρ βούτυρο ανάλατο
  • Sprinkles ή τρούφα ΙΟΝ
Μέθοδος

Για τη βάση:

  1. Λιώνουμε το βούτυρο.
  2. Χτυπάμε το μπισκότο στον πολυκόφτη ώσπου να γίνει σκόνη.
  3. Ανακατεύουμε το βούτυρο με το μπισκότο.
  4. Στρώνουμε το τσέρκι μας με αλουμινόχαρτο.
  5. Απλώνουμε το μείγμα στη βάση του και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.
  6. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για τη γέμιση:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το τυρί με τη Nucrema.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και μόλις κρυώσει την προσθέτουμε στον κάδο και χτυπάμε ξανά, ώσπου να έχουμε ένα ομογενοποιημένο, λείο μείγμα.
  3. Γεμίζουμε το τσέρκι με το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  4. Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, ώσπου να πήξει η γέμιση.

Για την επικάλυψη:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Τοποθετούμε την κουβερτούρα, τεμαχισμένη, σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, ή στα μικροκύματα, ζεσταίνουμε την κρέμα και το βούτυρο ώσπου να πάρουν βράση.
  3. Χύνουμε την κρέμα μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
  4. Περιμένουμε 3-4’ και έπειτα ανακατεύουμε, με μια σπάτουλα, με απαλές κυκλικές κινήσεις, ώσπου να έχουμε μια λεία, ομογενοποιημένη γκανάς.
  5. Μόλις κρυώσει η γκανάς, την τοποθετούμε στο ψυγείο, ώσπου να σφίξει τόσο ώστε να είναι παχύρρευστη.
  6. Με μια σπάτουλα, απλώνουμε την γκανάς στην επιφάνεια του cheesecake και τη σπρώχνουμε σε μερικά σημεία ώστε να σχηματίσει dripping effect.
  7. Διακοσμούμε με sprinkles ή τρούφα ΙΟΝ.
  8. Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο, ιδανικά μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
  9. Για το σερβίρισμα, βγάζουμε από το ψυγείο το cheesecake 30’ πριν, ώστε να μαλακώσει η γέμισή του.

 

 

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/sokolatenio-cheesecake-me-nucrema-gkanas-mavris-sokolatas/

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *