Όσο η ζέστη ανεβαίνει, τόσο περισσότερο σκέφτομαι παγωμένα γλυκά. Όσο για την αδυναμία μου στα τσιζκέικ δεν κρύβεται και πάντα κάτι καινούριο θα σκεφτώ. Όπως αυτό το συγκεκριμένο με βάση από κουλουράκια του Πάσχα που ξεχάστηκαν σε ένα πορσελάνινο σκεύος και γι’ αυτό δεν φαγώθηκαν και μια αφράτη τυρένια κρέμα αρωματισμένη με λικέρ πικραμύγδαλο και ψιλοκομμένη bitter σοκολάτα. Δοκιμάστε να το φτιάξετε κι εσείς στο σπίτι, είμαι σίγουρη πως θα γίνει το αγαπημένο σας…
Για τη βάση
- 150γρ. κουλουράκια ή μπισκότα της επιλογής σας
- 70γρ. λιωμένο βούτυρο Lurpak
Για την κρέμα
- 2 αβγά μέτρια
- 150γρ. ζάχαρη
- 600γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
- 3 κ.σ. λικέρ πικραμύγδαλο
- 1 βανιλίνη
- 100γρ. κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
Για τη διακόσμηση
- 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 200γρ. κρέμα γάλακτος Arla
- 2 κ.σ. λικέρ πικραμύγδαλο
- 1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα κουλουράκια στο multi και όταν γίνουν σκόνη τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και φτιάχνουμε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο.
- Ντύνουμε με χαρτί ψησίματος τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας διαμ. 20-22εκ. κι αδειάζουμε μέσα το μίγμα των μπισκότων. Πατάμε με την ανάποδη ενός κουταλιού να σταθεροποιηθεί και αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να το χρειαστούμε.
- Βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη σε μεταλλικό μπολ και το τοποθετούμε πάνω σε κατσαρολάκι με 2-3 δάχτυλα νερό. Ο πάτος του δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ανακατεύουμε με σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να φουσκώσουν αρκετά τα αβγά, να ασπρίσουν και να πήξουν ελαφρά.
- Εκτός φωτιάς ενσωματώνουμε το μισό τυρί κρέμα να πέσει η θερμοκρασία και μεταφέρουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ. Ξεκινάμε να χτυπάμε σε μέτρια αρχικά ταχύτητα προσθέτοντας, τη βανιλίνη και το υπόλοιπο τυρί κρέμα.
- Στη συνέχεια ανεβάζουμε ταχύτητα στο δυνατό και χτυπάμε μέχρι να πήξει και να αφρατέψει πολύ καλά η κρέμα μας. Τελευταίο προσθέτουμε το λικέρ και χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί.
- Ενσωματώνουμε στο μίγμα και την ψιλοκομμένη σοκολάτα με απαλές κυκλικές κινήσεις και το αδειάζουμε πάνω από τη βάση με τα κουλουράκια ή με το μπισκότο. Ισιώνουμε την επιφάνεια, σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος ή πλαστική μεμβράνη κι αφήνουμε το γλυκό στην κατάψυξη να παγώσει καλά, για 6 ώρες τουλάχιστον.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε μια σος σοκολάτας: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση και τη ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ, προσθέτοντας το λικέρ και το μέλι. Τη διατηρούμε στο ψυγείο
- Σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια που διακοσμούμε με λίγη σάλτσα σοκολάτας το καθένα.
Αφήστε μια απάντηση